single
[3137]
211136

Bundesliga: Šok za Bayern, biki slavili na Signal Iduna Parku, remi med Bayerjem in Stuttgartom

Avtor: Blaž Magdič
8. 12. 2023, 10.54

Nogometaši vodilnega Bayerja iz Leverkusna so v tekmi 14. kroga nemške lige igrali neodločeno 1:1 v Stuttgartu. Bayer ostaja prvi, Stuttgart pa tretji na lestvici. Že v soboto si je spodrsljaj privoščil drugi Bayern, ki je kar z 1:5 klonil s Frankfurtom, Leipzig pa je po zmagi s 3:2 v Dortmundu na četrtem mestu.

V obračunu prve in tretje ekipe lige je imel Bayer predvsem v drugem polčasu premoč, toda Stuttgart je izkoristil boljši uvod in plod takšne igre je bil vodilni zadetek Chrisa Führicha v 40. minuti. Leverkusen je v drugem polčasu pritisnil, Florian Wirtz je že v 47. minuti izenačil na 1:1, toda domači so do konca tekme zdržali in prvič v sezoni igrali neodločeno. Leverkusen pa je po tretji delitvi točk v sezoni ostal edina neporažena ekipa v ligi, saj je Bayern v soboto doživel prvi poraz.

Zanimivo je, da je Stuttgart v tej sezoni že pri 32 točkah po le 14 krogih; v celotni prejšnji sezoni je zbral le eno več in se selitvi v drugi ligo izognil šele v dodatnih kvalifikacijah.

Po današnjem derbiju kroga ima na lestvici zdaj Bayer štiri točke prednosti pred Bayernom (36-32), a Bavarci imajo tekmo manj. Tretji Stuttgart je pri 31 točkah, četrti Leipzig pa pri 29.

Bayern je v soboto visoko z 1:5 izgubili proti Eintrachtu. Ta je bil na domačem igrišču zelo učinkovit proti prvakom, že do 36. minute so vodili s 3:0, po golu upanja za Bavarce Joshue Kimmicha pa zadel še dvakrat.

Leipzig je slavil v Porurju, izkoristil je tudi rdeč karton Matsa Hummelsa. Leipzig je povedel v 32. minuti, ko je avtogol dosegel Ramy Bensebaini. Domači so nato kljub igralcu manj tik pred polčasom izenačili, v drugem delu je Christoph Baumgartner zadel za novo vodstvo gostov. Yussuf Poulsen je povišal prednost že v sodnikovem dodatku, Dortmund pa je tik pred koncem še znižal na 2:3. Od obeh slovenskih nogometašev pri Leipzigu je Kevin Kampl vstopil v igro v 81. minuti, Benjamin Šeško pa je tudi začel na klopi in dobil priložnost v 76.

V poslednjem dejanju kroga sta Köln in Mainz odigrala remi brez zadetkov.

Petek, 8. december
Hoffenheim – Bochum 3:1

Sobota, 9. december
Eintracht Frankfurt – Bayern Munchen 5:1
Heidenheim – Darmstadt 3:2
Union Berlin – Borussia Monchengladbach 3:1
Werder Bremen – Augsburg 2:0
Wolfsburg – Freiburg 0:1
Borussia Dortmund – RB Leipzig 2:3

Nedelja, 10. december
Stuttgart – Bayer Leverkusen, 1:1
Koln – Mainz, 0:0

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več