single
[3137,2]
211047

Pri rdečih vragih pozabljen, se mu obeta vrnitev v Dortmund?

Avtor: Aljaž Pirnat
7. 12. 2023, 14.35

Po poročanju nemškega časnika Bild naj bi se član Manchester Uniteda Jadon Sancho januarja lahko vrnil k svojemu nekdanjemu delodajalcu Borussii Dortmund, pri kateri razmišljajo, da bi v zameno v nasprotno smer poslali nizozemskega napadalca Donyella Malena, ki je izrazil željo v zimskem prestopnem roku zapustiti klub.

Že dlje časa se v javnosti pojavljajo govorice, da naj bi si Malen prizadeval čim hitreje zapustiti klub iz Porurja, saj ni zadovoljen z minutažo, ki jo dobiva v letošnji sezoni. Po poročanju nemške podružnice Sky Sporta naj bi Borussia nizozemskega reprezentanta bila pripravljena prodati, a za njegove usluge zahteva vsaj 30 milijonov evrov – toliko, kot so zanj poleti 2021 plačali PSV-ju.

Kot ena izmed najverjetnejših možnosti se ponuja Malenova selitev na otok, zato naj bi pri rumeno-črnih razmišljali tudi o tem, da bi se z rdečimi vragi iz Manchestra poskušali dogovoriti za menjavo igralcev, ki bi v njihove vrste nazaj pripeljala 23-letnega krilnega napadalca Jadona Sancha. Ta je v rumenem dresu blestel med leti 2017 in 2021, ko se je poleti za okoli 85 milijonov evrov iz Signal Iduna Parka preselil na Old Trafford.

Anglež je namreč v letošnji sezoni pri 20-kratnih angleških državnih prvakih skoraj popolnoma postavljen na stranski tir. V angleški Premier ligi je letos skupno zbral le pičlih 76 minut in že vse od začetka septembra ni bil uvrščen med igralski kader za katerokoli prvenstveno tekmo. Januarski odhod Sancha iz vrst Uniteda se zdi precej verjeten, pri Borussii pa bi z veseljem v svojih vrstah znova videli angleškega nogometnega virtuoza.

Borussia se bo sicer v naslednjem krogu Bundeslige pomerila z RB Leipzigom našega Benjamina Šeška. Prenos tekme si boste v soboto ob 18.25 v živo lahko ogledali na Šport TV 1!

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več