single
[3137,2]
210168

Šeško kljub dvomom zaigral proti Cityju, Biki v soboto po novo zmago

Avtor: Lamin Diallo
29. 11. 2023, 09.50

Benjamin Šeško je v letošnji sezoni že večkrat opozoril nase. V Ligi prvakov je letos zadel enkrat, na včerajšnjem obračunu proti Cityju pa bi se lahko veselil že drugega zadetka v tem tekmovanju. V nemški Bundesligi je Šeško v polno meril že trikrat, novo priložnost za veselje pa bo imel že v soboto.

Benjamin Šeško, ki je bil pred tekmo Lige prvakov med Leipzigom in Manchester Cityjem vprašljiv zaradi bolečin v vratu, je včeraj na stadionu Etihad na zelenico s klopi namesto Opende vstopil v 60. minuti. Šeško je kmalu po izenačenju Cityja prišel do nevarnega strela, a je vratar Ortega njegov poskus ubranil. V 87. minuti srečanja je v igro vstopil tudi slovenski vezist Kevin Kampl.

S 15 točkami so si meščani zagotovili prvo mesto v skupini, Leipzig jih ima devet in bo drugi. Young Boys so si z zmago z 2:0 proti Crveni zvezdi ter s štirimi osvojenimi točkami krog pred koncem zagotovili nastop v izločilnih bojih evropske lige. Beograjčani so na dnu z eno točko. Šeško je v letošnji sezoni Lige prvakov na petih srečanjih zadel enkrat.

V nemškem državnem prvenstvu je Šeško v letošnji sezoni zaigral devetkrat in se zadetka veselil trikrat. Leipzig, ki je na zadnjem prvenstvenem srečanju izgubil proti proti Wolfsburgu (3:1), bo imel novo priložnost za slavje že v soboto, ko se bodo Biki v 13. krogu nemške Bundeslige pomerili s trinajstourvščenim Heindenheimom. Novo priložnost za zadetek bo maldi Posavec imel proti Heindenheimu, ki je nazadnje slavil v začetku novembra proti Stuttgartu.To bo tudi nova priloižnost za mladega Posavca, ki na srečanju proti Wolfsburgu ni vstopil v igro.

Reb Bull Leipzig se bo s Heindenheimom pomeril v soboto. Obračun se bo na Šport TV 2 pričel ob 15:25.

Vir: STA
Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več