single
[3137,2]
209084

Kane: “Lewandowski je eden najboljših napadalcev generacije, o njegovem rekordu še ne razmišljam”

Avtor: Urban Kolman
17. 11. 2023, 10.07

Harry Kane je svojo pot pri Bayernu začel odlično. V nemškem državnem prvenstvu je po enajstih tekmah prvo strelec. Na svojem računu ima že 17 zadetkov. S tem je že presegel lanski izkupiček 16 golov, ki sta jih dosegla Christopher Nkunku in Niclas Füllkrug. Skupno je za Bavarce sodeloval pri 28 zadetkih v vseh tekmovanjih.

Njegova izjemna forma v Bundesligi je prinesla primerjavo z nekdanjim napadalcem Bayerna Robertom Lewandowskim. Poljak je v dresu Bavarcev postavil rekord za največ golov v sezoni, ko je 2020/21 dosegel kar 41 zadetkov. Angleškega kapetana so domači mediji ob povratku v Anglijo vprašali, ali že razmišlja o možnosti, da bo premagal napadalca Barcelone.

Kane je dejal. “Robert je legenda Bayerna in eden najboljših napadalcev naše generacije. Letvico je postavil visoko. Smo še v zgodnjem delu sezone, zato težko postavim mejo, do katere bom prišel. Na to nisem osredotočen. Pomembno je igrati dobro in s tem pomagati ekipi. Sem vesel, da sem začel tako dobro in upam, da se bo to nadaljevalo.”

Tridesetletnik je prav tako ponovno potrdil, da je popolnoma osredotočen na Bayern ter da trenutno še ne razmišlja o možni vrnitvi v Premier ligo.

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več