single
[3137,2]
208961

Nemci navdušeni nad Kanom: “Je najbolj popoln in najbolj raznolik napadalec v zgodovini kluba”

Avtor: Urban Kolman
15. 11. 2023, 17.48

Angleški napadalec Harry Kane je po treh mesecih sezone naredil skoraj nemogoče in upravičil svojo visoko odškodnino. Bayern je Tottenhamu za tridesetletnika poleti plačal več kot 100 milijonov evrov. Mnogi nemški mediji in navijači so takrat dvomili v prestop ter trdili, da je bila odškodnina previsoka za napadalca, ki prehaja v zadnji del kariere. Le nekaj mesecev kasneje so obrnili retoriko.

Kane ima na šestnajstih nastopih za Bavarce že 21 zadetkov in 7 asistenc. Skupno je angleški kapetan sodeloval že pri 28 zadetkih. Pohvale na njegov račun dežujejo z vseh strani, a medijev in navijačev ni prepričal le z zadetki, temveč tudi s svojo igro. Napadalec se večkrat žrtvuje v obrambi in prav tako za razliko od predhodnika Roberta Lewandowskega lahko sodeluje pri izgradnji ter odpira prostor za soigralce.

Der Spiegel je samo po treh mesecih zapisal: “Prehitro je, da bi trdili, da bo Kane najboljši Bayernov napadalec, ki so ga imeli. Tu sta Gerd Müller in Robert Lewandowski. A vse kaže, da bo Kane v zgodovino zapisan kot najpopolnejši in najbolj raznolik napadalec kluba.”

Njegova pomembnost je vidna tudi v dejstvu, da je kljub statusu novinca že en izmed vodij v ekipi, poleg Manuela Neuerja, Joshue Kimmicha in Thomasa Müllerja. Prav tako je po poročanju nemških medijev eden redkih igralcev, s katerim se o taktični pripravi pogovarja Thomas Tuchel.

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več