single
[2759]
208742
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Seznam poškodovanih Dancev vsak dan daljši, Hojlund in Eriksen že prečrtana, vprašljiv tudi Skov Olsen

Avtor: Lamin Diallo
13. 11. 2023, 13.31

Danska bo na seznam vprašljivih nogometašev za obračun s Slovenijo morala po kapetanu Kjaerju ter dvojcu rdečih vragov Christianu Ekrisenu in Rasmusu Højlundu dodati še krilnega napadalca Skova Olsena.

Že nekaj časa je bilo znano, da danski selektor Kasper Hjumland na petkovem obračunu s Slovenijo ne bo mogel računati na svojega kapetana Simona Kjaerja, ki je pred časom utrpel poškodbo mišice. Na sobotnem obračunu Premier lige sta se poškodovala še napadalca Manchester Uniteda Christian Eriksen in Rasmus Højlund. Prvi je igro zapustil že v prvem delu igre, poškodoval si je koleno, njegov mlajši rojak pe je tik pred koncem srečanja začutil bolečino v zadnji stegenski mišici. Oba sta za zadnji kvalifikacijski cikel že prečrtana. Dvojico sta za tekmi s Slovenijo v Koebenhavnu in s Severno Irsko v Belfastu zamenjala Jesper Lindstroem in Jens Stryger Larsen.

Za dodatne skrbi selektorja Hjumlandape je včeraj poskrbel še danski krilni napadalec Skov Olsen. Triindvajsetletni član Club Bruggeja je v nedeljo nekaj minut pred koncem prvega polčasa obračuna njegovega moštva utrpel poškodbo zadnje stegenske mišice. Po poročanju danskih predstavnikov sedme sile naj še ne bi bilo znano, ali bo Olsen lahko konkuriral za nastop na kvalifikacijskem srečanju proti Sloveniji.

Danci se bodo tako s Slovenijo pomerili brez številnih nosilcev igre. V primeru zmage bi si ena ali druga ekipa že zagotovila vstopnico za evropsko prvenstvo. Dance sicer v zadnjem kvalifikacijskem srečanju čaka še gostovanje proti Severni Irski, medtem ko bodo varovanci Matjaža Keka v razprodanih Stožicah pričakali reprezentanco Kazahstana.

Tekmo Danska – Slovenija si boste v petek ob 20.45 v živo lahko ogledali na Šport TV 1. S studijskim delom začnemo že uro prej.

Foto: AP Photo/Frederic Sierakowski via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več