single
[3137,2]
208410

Agent Benjamina Šeška: Popolnoma zaupamo RB Leipzigu in trenerju Roseju

Avtor: Aljaž Pirnat
9. 11. 2023, 17.36

V zadnjem odboju je med nogometno javnostjo ogromno prahu dvignila debata, ali slovenski nogometni biser Benjamin Šeško v svojem klubu RB Leipzigu dobiva dovolj priložnosti za igro. V luči tega se je oglasil tudi agent mladega Posavca Elvis Basanović, ki trdi, da je njegov klient pri trenutnem delodajalcu zadovoljen in da ni razloga za kakršenkoli preplah.

Vselej, kadar slovenski biser dobi priložnost v dresu rdečih bikov, to navadno tudi prida izkoristi. V dosedanjem poteku sezone je zbral 15 nastopov, na katerih mu je skupno bilo namenjenih 484 minut igre (povprečno 32 minut na tekmo). V tem času mu je uspelo doseči šest zadetkov, kar pomeni, da sijajni Radečan nasprotnikovo mrežo zatrese na vsakih 81 minut. A srečanja silo redka tudi začenja. Le štirikrat v letošnji sezoni se je znašel v začetni enajsterici. Obenem nikoli, kadar je na zelenici od prvega sodniškega žvižga, ne odigra vseh 90 minut.

Vse to so razlogi, zaradi katerih se številni sprašujejo, ali je Leipzig zares pravi klub zanj. Mnogi so mnenja, da bi mu strateg Marco Rose moral nameniti večjo minutažo. Vse pogostejša so tudi ugibanja, da 20-letni napadalec že kmalu utegne zapustiti vrste nemškega prvoligaša in se preseliti drugam. Najmočneje naj bi se zanj ogreli pri londonskem Arsenalu.

Vendar po besedah Šeškovega agenta Elvisa Bašanovića je njegov klient pri saškem klubu zadovoljen s trenutno situacijo, zato so vsakršne skrbi in špekulacije popolnoma odveč. “V zadnjem obdobju prejemam ogromno tovrstnih klicev s tovrstnimi vprašanji (glede Šeškove minutaže). Zato želim biti popolnoma jasen – vsi dejavniki, tako Benjamin kot ekipa okoli njega, smo popolnoma mirni in v celoti zaupamo trenerju Roseju in RB Leipzigu. Za prihod sem smo se odločili zaradi njihovega znanja in izkušenj z razvojem mladih igralcev. Prepričano smo, da vedo, kaj delajo,” odločno zagotavlja Bašanović.

Šeška sicer v nemškem državnem prvenstvu konec tedna čaka obračun proti Freiburgu, nato pa se bo mladi virtuoz posvetil reprezentančni dejavnosti. Slovenija se bo v poslednjem, ključnem kvalifikacijskem ciklu za prihajajoče evropsko prvenstvo pomerila z Dansko in Kazahstanom. Zmaga na eni ali drugi tekmi bi varovancem Matjaža Keka prinesla vozovnico za največji nogometni turnir stare celine.

RB Leipzig – Freiburg že v nedeljo ob 19.25 na Šport TV 1!

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več