single
[3137]
207926

Tuchel pred Borussijo: Prepričan sem, da lahko zmagamo in nadaljujemo pozitiven ligaški niz

Avtor: Aljaž Pirnat
4. 11. 2023, 15.59

V nemški Bundesligi je danes na sporedu derbi vseh derbijev. Čaka nas der Klassiker, v katerem bodo tokrat nogometaši dortmundske Borussije na domačem Westfalnu pričakali aktualne prvake iz münchenskega Bayerna.

Bavarci so si med tednom sicer privoščili velik spodrsljaj, saj jih je iz nemškega pokalnega tekmovanja izločil tretjeligaš Saarbrucken (2:1). Med drugim se je na srečanju s slednjim poškodoval še centralni branilec Matthijs de Ligt, ki se je na Bayernovi listi odsotnih za obračun z Borussijo pridružil Joshui Kimmichu, Noussairju Mazraouiju, Dayotu Upamecanoju, Raphaelu Gerreiru in Leonu Goretzki.

“Smo izjemno razočarani, a nimamo razloga za preplah,” je po pokalnem porazu sprva dejal stratega bavarskega ponosa Thomas Tuchel. “V prvenstvu smo v izjemnem nizu (7 zmag, 2 remija, brez porazov) in imamo ekipo, ki ji zaupamo. Navkljub vsem težavam, v Dortmund krenemo po zmago,” je nato še odločno dodal.

“Ključnega pomena bo, da bomo dali vse od sebe, bili marljivi v svoji igri in igrali na naši najvišji ravni vse od prve do zadnje minute. Verjamem, da imamo dovolj kvalitete in da smo v dovolj dobri formi, da premagamo Dortmund. Na gostovanje se odpravljamo po zmago, z namenom nadaljevati naš pozitiven niz v prvenstvu. Prepričan sem, da nam lahko uspe,” je še zaključil 50-letni Nemec.

Dvoboj med Borussijo Dortmund in Bayern Münchnom si boste lahko ogledali v nedeljo ob 18.25 na Šport TV 1!

Foto: AP Photo/Martin Meissner via Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več