single
[3137,2]
207771

Alarmi na Bavarskem: Tretjeligaš Bayern izločil iz DFB pokala

Avtor: Urban Kolman
2. 11. 2023, 08.22

Bayern je sredo senzacionalno izpadel iz DFB pokala. Od Bavarcev je bila boljša trenutno petnajsta ekipa 3. lige Saarbrücken. Gostovanje pri tretjeligašu je bilo pod vprašanjem, saj je bilo kar nekaj dni poplavljeno igrišče. Na koncu je bila tekma odigrana in domača zasedba je senzacionalno premagala Bayern ter se uvrstila v naslednji krog pokala.

Bavarci so na srečanju povedli v 16. minuti, ko je zadel Thomas Müller, a niso uspeli doseči drugega zadetka, nato so v podaljšku prvega polčasa doživeli prvi šok večera, ko je Saarbrücken izenačil. V drugem polčasu je Bayern v podaljšku ponovno doživel hladen tuš. Domačini so dosegli še drugi gol na tekmi in Bavarce izločili iz tekmovanja.

To je bil prvi izpad Bayerna proti ekipi iz 3. lige v 23 letih. Tuchel je po šokantnem porazu, ki je prišel nekaj dni pred Der Klassikerjem, dejal: “Nismo bili arogantni, prav tako smo tekmo vzeli resno. Obstaja 100 razlogov ali nič. Imam čuden občutek. Vsi, ki pravijo, da bi morali zmagati, imajo prav. Ni pametne razlage. Smo zelo razočarani.”

Strateg Bavarcev je nadaljeval: “Skupaj zmagujemo in skupaj izgubljamo. Poraz je hud, imeli smo težak večer. Nikogar ne bomo obtoževali. Nimamo časa, moramo gledati naprej. Bili smo v nizu 14 tekem brez poraza, toda to je bil najslabši čas za poraz, ker je šlo za izločilno tekmo. To ne bo zadnji poraz v našem nogometnem življenju – sovražimo poraz, a moramo iti naprej.”

Še dodatne težave za aktualne prvake prinaša podatek, da Harry Kane na tekmi ni nastopil zaradi težav s stegensko mišico. Prav tako se je na srečanju poškodoval nizozemski branilec Matthijs de Ligt in prve napovedi glede poškodbe niso najboljše.

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več