single
[3137,2]
207731

Leipzig ga je odpustil zaradi “pomanjkanja zavzetosti”, zdaj se je dogovoril z Bayernom in Liverpoolom

Avtor: Urban Kolman
2. 11. 2023, 13.30

Po poročanju francoske športne publikacije Sport Zone ima nekdanji športni direktor Borussie Mönchengladbach in RB Leipziga Max Eberl na svoji mizi ponudbi dveh nogometnih velikanov. Za njegove usluge se zanimata Bayern in Liverpool.

Eberl je po upokojitvi od leta 2005 do 2022 deloval pri Gladbachu. Prva tri leta je bil zadolžen za vodenje akademije, leta 2008 pa je postal direktor za šport. Delo je opravljal do januarja 2022, ko je zaradi težav z zdravjem zapustil klub. Decembra istega leta se je pridružil RB Leipzigu s katerim je podpisal dolgoročno pogodbo. Biki so morali Gladbachu plačati odškodnino v višini 2,5 milijona evrov, saj je Eberlova pogodba veljala do 2026.

V drugem delu lanske sezone so se pri Bayernu začele težave in po slabem koncu sezone je klub med drugimi zapustil športni direktor Hasan Salihamidžić. Bavarci so namesto njega pripeljali iz Red Bull Salzburga Christopha Freunda, a ta ni prevzel vseh obveznosti in od začetka sezone naj bi velika želja Bayern bil ravno Eberl.

Športni direktor bikov je s strani medijev prejel vprašanja o možnosti odhoda v Bayern. Odprto je dejal, da bi ga Bayern zanimal ter da se redno pogovarja z Ulijem Hoenessom. Posledično so se pri Leipzigu odločili, da ga ob koncu septembra odpustijo zaradi “pomanjkanja zavzetosti”.

Pri Liverpoolu stalnega športnega direktorja iščejo že od leta 2022, ko je klub zapustil Michael Edwards. Ta je bil skupaj z Jürgenom Kloppom eden izmed glavnih razlogov za uspehe kluba. Nadomestil ga je Julian Ward, a ta je po nekaj mesecih napovedal odhod ob koncu sezone. Letos je kratkoročno pogodbo podpisal izkušeni nemški operater Jörg Schmadtke.

Oba kluba naj bi po poročanju Sports Zona z Eberlom že dosegla dogovor, da se jima pridruži po času, ko se mu bo iztekel odpovedni rok. Prednost ima Bayern, kjer je Eberl začel igralsko kariero. V primeru, da se pogovori z Bavarci ne izidejo je pripravljen sprejeti ponudbo Liverpoola.

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več