single
[3137]
207616

Vodstvo Bayerna že steguje lovke proti biseru vodilne ekipe Bundeslige

Avtor: Blaž Magdič
1. 11. 2023, 07.53

Serijski nemški prvak Bayern je dobro vstopil tudi v prve mesece sezone 2023/2024 v Bundesligi, a Bavarci kljub 23 osvojenim točkam na 9 tekmah niso največji hit prvenstva.

Pred njimi so namreč nogometaši Bayerja iz Leverkusna, ki so zbrali že 25 točk in pod taktirko Xabija Alonsa delujejo vrhunsko. Po mnenju mnogih igrajo ta hip najlepši nogomet v Nemčiji, poleg tega pa so lekarnarji tudi zelo učinkoviti, saj v povprečju dosežejo tri gole na tekmo.

Eden glavnih razlogov za bleščečo formo Bayerja je tudi mladi zvezdnik Florian Wirtz, ki je po poškodbi v lanski sezoni zdaj že v soju žarometov. Dvajsetletnik, ki je zbral že dvanajst nastopov za člansko izbrano vrsto Nemčije, je dobil priložnost na vseh devetih tekmah v Bundesligi, prispeval je dva zadetka in kar štiri asistence.

“Mlad igralec, ki je izjemen. Izvenserijski,” je v intervjuju za Sport1 pomenljivo dejal direktor Bayerna Jan-Christian Dreesen. S temi besedami je seveda sprožil plaz namigovanj o tem, da ga Bavarci želijo v svojih vrstah že za prihodnjo sezono. “Bomo videli, stvari so vedno odprte,” je z nasmehom zaključil Dreesen.

Tržna vrednost Wirtza znaša okoli 85 milijonov evrov in pri Bayerju so že večkrat poudarili, da je v njihovih očeh vreden vsaj 100 milijonov evrov.

Bundesliga, Borussia Dortmund – Bayern München, 18.25 na Šport TV 1.

 

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več