single
[3137,2]
206939

Poleti zavrnil Dortmund, zdaj podaljšal z biki

Avtor: Urban Kolman
24. 10. 2023, 14.30

Nemški nogometni prvoligaš Leipzig, za katerega igrata tudi Slovenca Benjamin Šeško in Kevin Kampl, je podaljšal pogodbo z danskim reprezentantom Yussufom Poulsenom, je klub sporočil na družbenih omrežjih. Devetindvajsetletni napadalec bo tako dres Leipziga nosil do leta 2026.

Poulsen, ki bo 17. novembra v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 igral v Koebenhavnu proti Sloveniji, je rekorder nemškega prvoligaša po številu nastopov, v desetih letih jih je zbral 282. Pred tem je igral v domovini za Lyngby.

Poulsen je ob podaljšanju dejal: “Pred kratkim sem rekel in lahko samo ponovim: Pri RB Leipzigu uživam! To sezono sem končno spet v formi in tako lahko spet pomagam ekipi na igrišču. Igrati s to ekipo je res prijetno; veselim se vsakega treninga, vsake tekme in vsakega novega izziva.”

“Ko sem leta 2013 prišel v Leipzig, sem bil v bistvu še mlad fant. To je bila zame nova država, nov jezik in nova ekipa. Kar se je zgodilo od takrat, je precej noro. Imeli smo dve napredovanji, igrali smo v Ligi prvakov in za nameček smo v zadnjih letih osvojili dva naslova DFB pokal. Jaz in klub sva se razvijala skupaj, lahko bi rekli, da sva skupaj rasla.”

“Imel sem dobra pogovora z Rouvenom Schröderjem in Marcom Rosejem o moji prihodnosti in hitro smo se strinjali, da želimo nadaljevati sodelovanje tudi po letu 2024. Izjemno sem ponosen na spoštovanje, ki ga imajo ljudje tukaj do mene, in podporo navijačev v preteklih letih. Zdaj želimo skupaj napisati naslednjo zgodbo o uspehu,” je zaključil danski reprezentant.

Že pred dnevi je do 2026 podaljšal tudi 33-letni Kampl.

Vir: STA/RB Leipzig
Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več