single
[3137]
206749

Velika skrb za visokoleteči Stuttgart: Najbolj vroči napadalec v Evropi bo manjkal več tednov

Avtor: Klemen Verlič
22. 10. 2023, 14.17

Gvinejski napadalec Stuttgarta Serhou Guirassy si je na zadnji ligaški tekmi proti Unionu iz Berlina poškodoval stegensko mišico in bo nekaj tednov odsoten z nogometnih zelenic, piše nemška tiskovna agencija dpa. Sedemindvajsetletni v Franciji rojeni napadalec je sicer najboljši strelec nemškega državnega prvenstva.

Stuttgart, ki se je v zadnjih sezonah boril za obstanek v nemškem prvenstvu, je v letošnjo sezono Bundeslige vstopil izjemno. Na uvodnih osmih tekmah je zmagal kar sedemkrat in se za Bayerjem iz Leverkusna nahaja na drugem mestu lestvice. Svoj niz izjemnih predstav je Stuttgart nadaljeval tudi v soboto, ko je v nemški prestolnici s 3:0 premagal Union Berlin.

Kot po navadi v letošnji sezoni, pa se je tudi tokrat med strelce vpisal izjemni Serhou Guirassy, ki je na osmi prvenstveni tekmi sezone vpisal že kar štirinajsti zadetek. Najbolj vroč napadalec v najmočnejših evropskih tekmovanjih pa tekme vseeno ni zaključil na igrišču. Že po 30 minutah je moral igro zapustiti zaradi bolečine v nogi.

Trener moštva Sebastian Hoeness je že po tekmi deloval zaskrbljen glede zdravstvenega stanja svojega varovanca. “Ni izgledalo dobro, a dokler ne opravimo podrobnejših pregledov, ne bomo delali zaključkov. Danes ni bil sposoben nadaljevati z igro, mi pa nismo želeli tvegati njegovega zdravja,” je bil kratek Hoeness.

Kot je danes poročal Kicker, se je uresničila  glavna skrb Stuttgarta. Gurassyju se je ponovila poškodba mišice, ki ga je za več tednov z zelenic oddaljila že v lanski sezoni. Glede na to, kako pomemben je gvinejski reprezentant za uspeh svoje ekipe, bi njegova odsotnost lahko pošteno zaustavila Stuttgartov silovit vstop v sezono.

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več