single
[3137,2]
206640

Rose o Kamplovem podaljšanju: “Sem zelo vesel, klub potrebuje igralce z izkušnjami”

Avtor: Urban Kolman
21. 10. 2023, 11.17

RB Leipzig bo ob vrnitvi klubskega nogometa iskal priključek vodilnim moštvom Bundeslige. Po sedmih krogih so biki na šestem mestu in za vodilnim Dortmundom, ki ima tekmo več zaostajajo za šest točk. Zasedba iz Leipziga si je v sedmem krogu privoščila prvi večji spodrsljaj sezone, ko so doma le remizirali z Bochumom. Biki so na srečanju zapravili kar dve enajstmetrovki. V osmem krogu jih čaka gostovanje pri novincu Darmstadtu.

Strateg Leipziga Marco Rose se zaveda, da njegova ekipa potrebuje tri točke, a vseeno ne podcenjuje nasprotnika: “To bo težka preizkušnja za nas. Darmstadt je uspel najti pravo formo. Na začetku sezone so bili videti nekoliko nervozni in so se preveč zanašali na dolge žoge, zdaj pa igrajo brez strahu. Imajo dobro vezno linijo ter igrajo fizično in hitro. Zmagali so na zadnjih dveh tekmah in zato nas bo čakal nasprotnik z visoko samozavestjo.”

Pomembna novica za navijače bikov je vrnitev španskega napadalnega vezista Danija Olma, ki je v prvih tednih sezone bil najboljši posameznik kluba. Leipzig je v vseh tekmovanjih na zadnjih treh tekmah brez zmage, a Rose umirja strahove: “Smo v podobnem položaju kot v lanski sezoni. Proti Bayernu smo igrali dobro in dobili točko, Manchester City je zelo kakovostna ekipa, proti Bochumu pa nismo izkoristili priložnosti.”

Nekaj besed je na koncu namenil tudi podaljšanju sodelovanja s Kevinom Kamplom, ki je z biki sklenil novo dveletno pogodbo: “Pomembno je imeti ravnovesje v ekipi. Na tem nivoju ne moreš igrati samo z mladimi igralci. Imamo veliko talentiranih igralcev, a posamezniki, ki so tu dalj časa, so zelo pomembni. Mislim, da smo sestavili dobro strukturo ekipe. Izkušeni igralci so pomembni, saj mlajšim kolegom pokažejo, kaj pomeni igrati za Leipzig. Sem zelo zadovoljen, da je Kevin podaljšal pogodbo.”

Darmstadt – RB Leipzig ob 15.25 na Šport TV 1

Foto: motivio via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več