single
[2759]
206252
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Matjaž Kek umirja evforijo: Pred nami je težek izziv, dobro vemo, kako zahtevno je gostovanje v Belfastu (VIDEO)

Avtor: Klemen Verlič
16. 10. 2023, 16.46

Po zmagi nad Finsko je slovenska nogometna reprezentanca tako blizu uvrstitve na veliko tekmovanje, kot ni bila že več kot desetletje. Optimizem in samozavest nogometašev sta na vrhuncu. Vseeno pa Slovence že v torek čaka nova zahtevna tekma.

Gostovanje v Belfastu Sloveniji lahko prinese ogromno, morebiten spodrsljaj pa prav tako lahko pokvari izjemno izhodišče pred zadnjim kvalifikacijskim ciklom. Da bodo njegovi varovanci za vse tri točke morali igrati kar se da dobro, se zaveda tudi selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek.

“Mislim, da smo v teh kvalifikacijah pokazali dobre stvari, a se še vedno pojavljajo “valovanja” v igri. Tudi proti Finski v drugem polčasu ni bilo vse idealno. Ampak tako prepričljiva zmaga je bila zelo dobrodošla,” je dejal Kek, ki prav tako opozarja na robustno in grobo igro torkovih tekmecev, s katero je imela Slovenija v preteklosti že težave.

“V sodobnem nogometu ti ne pomaga znanje, če izgubljaš duele. Mi smo bili kar nekajkrat tudi tu že opozorjeni. Jaz vidim prepotreben fokus. Razmišljamo le o naših problemih in o fantih, ki jih je potrebno pripraviti za novo težko tekmo. Kakšen je karakter Severne Irske, kakšna sta značaj in usmerjenost s publiko za svojim hrbtom, pa je Sloveniji tudi že dobro znano,” je dodal Kek, ki prav tako opozarja, da bo Severna Irska, kljub temu, da možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo nima več, v torek igrala pa najboljših močeh.

VIDEO: Matjaž Kek pred tekmo s Severno Irsko 

Severna Irska – Slovenija v torek od 19.45 dalje na Šport TV 1!

Foto, video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več