single
[3137,2]
205955

Talentirani Nizozemec v dresu bikov tudi naslednjo sezono?

Avtor: Urban Kolman
13. 10. 2023, 10.46

Po poročanju nemškega Bilda sta Paris Saint-Germain in RB Leipzig blizu dogovora o podaljšanju posoje nizozemskega napadalnega vezista Xavija Simonsa. Dvajsetletnik se je letos poleti po eni sezoni pri PSV-ju za 6 milijonov evrov vrnil v PSG. Francoski velikan ga je takoj poslal na posojo. Zanj se je zanimalo kar nekaj klubov med drugimi tudi Borussia Dortmund, a na koncu se je Simons pridružil bikom iz Leipziga.

Nizozemski reprezentant je življenje v dresu bikov začel odlično. Na enajstih nastopih v vseh tekmovanjih je dosegel 3 zadetke in zabeležil štiri podaje. Glavni trener bikov Marco Rose je že septembra javno priznal, da želi Simonsa v klubu obdržati tudi po koncu letošnje sezone. Dejal je, da upa, da bo Simons sledil stopinjam Danija Olma, ki je pred letošnjo sezono z biki podpisal novo pogodbo, kljub zanimanju nekaterih evropskih velikanov.

Možnosti, da biki Leipzig kupi Nizozemca so kljub želji majhne, a po poročanju Bilda so se biki s PSG-jem dogovorili za podaljšanje posoje, če bo dvajsetletnik redno dobila priložnosti in se bo klub v naslednji sezoni uvrstil v ligo prvakov.

RB Leipzig po sedmih krogih nemškega prvenstva zaseda šesto mesto in ima 14 točk. Za vodilnim Bayerjem zaostajajo za 5 točk, za četrtim Dortmundom pa tri točke. V sedmem krogu so si privoščili prvi spodrsljaj v sezoni, ko so doma remizirali z Bochumom. Na obračunu so zapravili dve enajstmetrovki, prvo je zgrešil ravno Simons, drugo Emile Forsberg.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več