single
[3137]
205657

Peklensko vroči Guirassy s hat-trickom podrl rekord Lewandowskega (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
9. 10. 2023, 15.33

VfB Stuttgart je v soboto proti Wolfsburgu zabeležil že svojo šesto zmago na sedmih odigranih tekmah v letošnjem nemškem prvenstvu in se trenutno z 18 osvojenimi točkami nahaja tik pod vrhom ligaške razpredelnice. Pred njim je le vodilni Bayer iz Leverkusna. Ključni mož novega uspeha čete Sebastiana Hoenessa je bil kdo drug kot prvi strelec letošnje Bundeslige Serhou Guirassy, ki je na srečanju dosegel hat-trick.

Švabi so proti Wolfsburgu po prvem polčasu zaostajali z 0:1, nato pa je v drugem za popoln preobrat poskrbel letos izjemni gvinejski napadalec Guirassy. Ta je sprva v 67. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen, nato pa nasprotnikovega vratarja premagal še v 78. in 82. minuti ter svojemu moštvu prinesel nove tri točke.

S tem je napadalec kluba iz mesta, ki se nahaja na jugu Nemčije, že pri 13 bundesligaških zadetkih na le sedmih odigranih dvobojih, s čimer je podrl rekord legendarnega Roberta Lewandowskega. Temu je v sezonah 2019/20 in 2020/21 uspelo v uvodnih sedmih prvenstvenih krogih mrežo najti enajstkrat.

Guirassy po doseženem mejniku kar ni mogel verjeti samemu sebi. “Trinajst golov na sedmih tekmah – zares neverjetno. Ogromno zaslug gre mojim soigralcem, ki mi nenehno pripravljajo dobre priložnosti. Zelo uživam igrati s to ekipo in pred temi navijači,” je po dobljenem obračunu z Wolfsburgom dejal Stuttgartov stroj za zadetke.

Na nogometnem koledarju sledi reprezentančni premor, nato pa Guirassyja skupaj s soigralci čaka vselej zahtevno gostovanje proti letošnjemu udeležencu Lige prvakov Union Berlinu.

VIDEO: Hat-trick Guirassyja proti Wolfsburgu

Video is not available for your country.

Video: Šport TV
Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več