single
[2,3194]
204911

Arlič: “Proračun Aluminija je z naskokom najnižji v Prvi ligi Telemach, od lani se je znižal” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
2. 10. 2023, 07.55

Aluminij je po tem, ko je med tednom presenetil Celje in ga v gosteh premagal s 3:1, vajo ponovil še doma ter z 1:0 premagal Maribor. Zmagoviti gol za Aluminij je dosegel Sandro Jovanovič. Rdeče-beli so tako skočili na 7. mesto in imajo po enajstih tekmah 10 točk, dve več od Domžal, Radomelj in Rogaške.

Pred srečanjem smo se pogovarjali z direktorjem kluba nekdanjim nogometašem Borutom Arličem. V uvodu je primerjal današnje pogoje v slovenskem nogometu s tistimi, v katerih je igral sam: “Nogomet je še zmeraj nogomet. Se ni nič spremenil. Je pa kar se tiče slovenske prve lige spremenilo veliko predvsem zunaj igrišč. Glede organizacije, samih pogojev za tekme in treninge. Nogomet je na bistveno višjem nivoju, kot je bil v letih, ko sem igral sam.”

O vrnitvi v prvo ligo je povedal: “Gleda na to, da smo le eno leto bili v drugi ligi in smo bili prej štiri leta v prvi. Nekega posebnega prilagajanja ni bilo. Mi smo tudi v drugi ligi delali zelo podobno kot v prvi. Spreminjali nismo ničesar. Verjeli smo vase.”

“Naš cilj nikoli ni bil obstanek v ligi, saj smo mnenja, da se za obstanek ni treba boriti. Naši cilji so bili vedno višji. Zavedamo se, da je naš proračun z naskokom najnižji v prvi ligi. Zaradi nastale situacije smo celo zmanjšali proračun glede na lansko sezono v drugi ligi. Cilji so povezani z razvojem infrastrukture, kluba, igralcev in članske ekipe,” je dodal o ciljih v letošnji sezoni.

Za zaključek se je dotaknil tudi srečanja z Mariborom in napovedal zmago, ki se je na koncu tudi uresničila.

VIDEO: Direktor Aluminija Arlič o klubu in ciljih

Video is not available for your country.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Bayern prvič v sezoni brez vseh točk, lekarnarji na Allianz Areni iztržili remi (VIDEO)...Več

2

Železarji do nove zmage v podaljšku (VIDEO)...Več

3

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več