single
[3137]
204674

Borussija z zmago proti Hoffenheimu skočila na vrh ligaške lestvice

Avtor: Aljaž Pirnat
29. 9. 2023, 22.43

Nogometaši Hoffenheima in Borussie iz Dortmunda so imeli na uvodni tekmi 6. kroga nemške lige priložnost vsaj začasno se prebiti na vrh prvenstvene lestvice. To so izkoristili rumeno-črni gosti iz Dortmunda, ki so zmagali s 3:1.

Nicklas Füllkrug je Borussio popeljal v vodstvo v 18. minuti, z bele pike je izenačil Andrej Kramarić v 25., izid polčasa pa je v sodniškem dodatku postavil Marco Reus. Domačini so ob lovljenju zaostanka puščali vse več prostora, kar je v 95. minuti unovčil Julian Ryerson za končnih 3:1.

Borussia ima zdaj 14 točk in je še neporažena, tako kot Bayaern in Bayer Leverkusen, ki imata točko in tekmo manj. S po 12 točkami sledijo še Stuttgart, Leipzig in Hoffenheim.

Osrednja tekma sobotnega dela in tudi celotnega kroga bo ob 18.30 v Leipzigu, kjer bosta Benjamin Šeško in Kevin Kampl s soigralci gostila do tega kroga vodilni Bayern iz Münchna.

Preostale sobotne tekme so Bochum – Borussia Mönchengladbach, Köln – Stuttgart, Heidenheim – Union Berlin, Mainz – Bayer Leverkusen in Wolfsburg – Eintracht Frankfurt, v nedeljo pa bosta še obračuna Darmstadt – Werder Bremen in Freiburg – Augsburg.

Vir: STA
Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več