single
[3137]
204160

Kapetan Kampl o strelcu zmagovitega zadetka: “Nujno je to potreboval”

Avtor: Aljaž Pirnat
24. 9. 2023, 17.58

RB Leipzig je včeraj v 5. kolu nemškega državnega prvenstva z 0:1 slavil na gostovanju pri Borussiji Mönchengladbach. Rdeči Biki so potrebovali 75 minut, da so strli odpor nasprotnika, strelec zmagovitega zadetka pa je bil nemški reprezentant Timo Werner, ki zadnje čase preživlja težko obdobje.

Wernerjeve težave so se začele, ko je 27-letni Nemec tik pred začetkom lanskega svetovnega prvenstva v Katarju staknil poškodbo gležnja. Zaradi slednje je namreč moral izpustiti celoten mundial, po tem, ko je okreval, pa je izgubil tudi mesto v začetni enajsterici Leipziga in posledično tudi nemški reprezentanci.

Pred včerajšnjim zmagovitim zadetkom je nekdanji član Chelseaja mrežo nazadnje našel aprila. O Wernerjevih težavah je spregovoril tudi njegov soigralec Kevin Kampl, ki je na srečanju proti Gladbachu nosil tudi kapetanski trak.

“Izjemno sem vesel za Tima. Zadnje obdobje zanj zares ni bilo lahko. Sva si zelo blizu in zelo dobro se razumeva. Ta zadetek je zares potreboval,” je sprva dejal slovenski reprezentant.

“Kot ekipa držimo skupaj in tudi zato je njegov zadetek za nas vse pomemben. Zanašamo se na Tima, saj ima številne kvalitete, katere imajo le redki nogometaši,” je nato še pohvalil svojega soigralca in dobrega prijatelja.

Leipzig čez teden dni čaka najtežja preizkušnja v letošnji sezoni doslej, kajti na Red Bull Areno prihaja münchenski Bayern. Zato bosta tako Kampl kot tudi Benjamin Šeško upala, da bo Werner znova znal vnovčiti svoje kvalitete in najti najboljšo formo.

Foto: Guliver Image

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več