single
[2759]
202624
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Brečko in Razdrh o San Marinu: “Smo favoriti, a potrebna bo maksimalna motivacija in osredotočenost” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
8. 9. 2023, 13.24

Slovenija je prvo tekmo septembrskega reprezentančnega ciklusa dobila s 4:2. Slovenci so v Stožicah premagali Severno Irsko. Zasedajo tretje mesto v skupini H. Po polovici kvalifikacij imajo deset točk in so točkovno izenačeni z drugo Dansko. Vodijo Finci z 12 točkami. Slovence pred koncem reprezentančnega premora v nedeljo čaka še gostovanje pri San Marinu, kjer bodo izraziti favoriti.

V studiu po tekmi proti Severni Irski smo se z gostoma Mišem Brečkom in Andrejem Razdrhom pogovarjali tudi o prihajajočem nasprotniku. Slovenci so prvo tekmo proti žepni državi dobili. V Stožicah je bil rezultat 2:0, a varovanci Matjaža Keka so imeli do prvega zadetka kar nekaj težav.

Brečko zato pričakuje težek uvod: “Dokler njim ne daš dveh ali treh golov, ni mirna tekma. Vloga favorita seveda pripada nam. Treba se je dobro odpočiti po tekmi proti Severni Irski in potem resno vzeti San Marino. Presenečenja se v nogometu dogajajo, naslednjo tekmo ne želimo biti del njih. Potrebna bo maksimalna motivacija, koncentracija, in verjamem v pozitiven razplet.”

Razdrh se je strinjal s povedanimi in dodal: “Dobrodošlo bi bilo, če se ne bi mučili toliko časa. Videli smo lahko, da je to tipični italijanski nogomet. Pet igralcev zadaj ali celo šest, vse hermetično zaprto, dokler nekje ne poči. Ogromno predložkov in strelov na vrata, da se odprejo. Potem počasi popustijo. Ampak mislim, da smo tako kakovostna reprezentanca, da ne bi smeli imeti težav. Kakor je rekel selektor, igramo za klasične tri točke, ki nam bodo zelo dobrodošle za predzadnji reprezentančni ciklus.”

VIDEO: Pogled proti San Marinu

Video is not available for your country.

Slovenija – San Marino, v nedeljo s studijskim delom ob 19.45 na Šport TV 1

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več