single
[2759]
202456
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Stojanović: Na tekmo s Severno Irsko smo dobro pripravljeni in upam, da bomo jutri to tudi pokazali na igrišču (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
6. 9. 2023, 19.20

Slovensko nogometno reprezentanco jutri čaka naslednja preizkušnja kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo. V ljubljanskih Stožicah bodo gostili izbrano vrsto Severne Irske. Slovenski bočni branilec Petar Stojnaović pred tekmo pravi, da sicer gre za kakovostnega nasprotnika, a da so s soigralci na nasprotnika dobro pripravljeni.

“Čakata nas dve zahtevni tekmi. Če nam na prvi uspe iztržiti dober rezultat, mislim da nam bo gotovo veliko lažje tudi v San Marinu. V ponedeljek smo se zbrali in opravili tudi prvi trening, tako da ni bilo veliko časa, da bi se pripravili na tekmo s Severno Irsko. Ampak kakor velja za nas, velja tudi za ostale. Danes smo opravili še zadnjo analizo nasprotnika, na katerega lahko rečem, da smo dobro pripravljeni, in upam, da nam uspe to tudi jutri pokazati na igrišču,” je sprva dejal Stojanović.

“Že od samega začetka govorim, da je Severna Irska kvalitetna ekipa in da tri točke, ki so jih do sedaj zbrali, ne prikazujejo realnega stanja. Morda bo marsikdo ob pogledu na lestvico skupine dejal, da bi to za nas morala biti lahka zmaga. Vendar gre za zares kakovostnega nasprotnika, ki ima veliko kakovostnih nogometašev. Tega se tudi sami zavedamo in njihovega moštva ne podcenjujemo, hkrati pa se zavedamo tudi lastne kvalitete in mislim, da če se bomo držali našega načrta, se bomo jutri skupaj z našimi navijači veselili zmage” je nato dodal.

Za zaključek je nekoliko še pokomentiral igro jutrišnjega nasprotnika. “Vsak avt, ki ga izvajajo v bližini šestnajstmetrskega prostora, je za nasprotnika kakor, da bi imeli na razpolago izvajanje kota, saj žogo vržejo izjemno daleč in imajo veliko visokih in nevarnih nogometašev. Obenem pa znajo tudi lepo odigrati po tleh. V njihovih vrstah so tudi igralci, ki znajo dobro ”spustiti žogo”. Vendar pa smo pripravljeni na vse njihove nevarnosti,” je še zaključil nogometaš italijanske Sampdorie.

VIDEO: Izjava Stojanovića pred tekmo s Severno Irsko

Tekmo med Slovenijo in Severno Irsko si boste jutri ob 20.45 v živo lahko ogledali na Šport TV!

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več