single
[2759]
202388
sport_tv_logo_navigation_mini.png

(VIDEO) Jasmin Kurtić: Ne glede na nasprotnika, moramo dati vse od sebe

Avtor: Aljaž Pirnat
6. 9. 2023, 10.39

Slovenska nogometna reprezentanca v naslednjih dneh nadaljuje s kvalifikacijami za prihajajoče evropsko prvenstvo. Tokrat ji bosta nasproti stali izbrani vrsti Severne Irske in San Marina, ki sta v skupini H, v kateri igra tudi Slovenija, trenutno na predzadnjem in zadnjem mestu. A vezni igralec slovenske izbrane vrste Jasmin Kurtić opozarja, da je to brezpredmetno in da v nobenem primeru s soigralci nasprotnika ne bodo smeli podcenjevati.

Kurtić je sicer prejšnji kvalifikacijski cikel, ko je Slovenija izgubila proti Finski in remizirala z Dansko, zaradi poškodbe bil prisiljen izpustiti. A kljub temu izpostavlja, da je vsak, ki je namesto njega dobil priložnost, svojo vlogo odigral izjemno uspešno.

“Vsi smo bili razočarani nad prvo tekmo prejšnjega cikla, ko na Finskem nismo iztržili, kar bi želeli. A smo nato, kot vedno, proti Danski dokazali, da lahko in znamo dobro odigrati. Kar pa zadeva rotacij v vezni liniji, osebno mislim, da je vsak igralec, ki je dobil priložnost, bodisi za pet minut bodisi celotno tekmo, zelo kvalitetno in ponosno branil barve slovenske reprezentance in svojo vlogo opravil več kot dobro,” je o tem dejal Kurtić.

VIDEO: Izjava Kurtića o preteklem reprezentančnem ciklu

Obenem pa se je 34-letni Črnomeljčan dotaknil tudi prihajajočih obračunov s Severno Irsko in San Marinom ter opozoril, da bodo s soigralci, čeprav gre na papirju za nekoliko lažja nasprotnika, v obe srečanji morali kreniti 100-odstotno.

“Igralci se s tem, kar se v medijih piše in govori, ne smemo preveč obremenjevati. Moramo ustvariti čim boljšo atmosfero v lastni ekipi, čim boljše medsebojne odnose in si pomagati. Živeti moramo za teh 90. minut in dati vse od sebe, ne glede na nasprotnika. Ni pomembno, kdo nam stoji nasproti, v vsak dvoboj vstopamo z maksimalnim spoštovanjem, ampak hkrati brez strahu,” je še hrabro povedal nogometaš romunske CS Craiove.

VIDEO: Izjava Kurtića pred obračunoma s Severno Irsko in San Marinom

Tekmo med Slovenijo in Severno Irsko si boste že v četrtek v živo lahko ogledali na Šport TV!

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več