single
[2759]
202322
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Kurtić: “Obe tekmi sta težki, v glavi moramo biti pripravljeni” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
5. 9. 2023, 14.41

Slovensko reprezentanco v naslednjih dneh čaka nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanci Matjaža Keka bodo v četrtek odigrali najpomembnejši obračun do sedaj. V Stožice prihaja neugodna Severna Irska. Otočani imajo po štirih tekmah le tri točke, a vsi trije porazi, ki so jih doživeli, so bili minimalni, zato Slovence čaka zahtevna naloga.

Pred tekmo smo se pogovarjali z enim od najbolj izkušenih reprezentantov Jasminom Kurtićem, ki je prejšnji reprezentančni cikel izpustil zaradi poškodbe. Potrdil je, da zdrav in ponovno uživa v igranju: “Poškodba ni ravno pozabljena. Vrnil sem se. Igram tekme, tega sem najbolj vesel. To sem tudi iskal. Zdaj smo tukaj in treba je delati in gledati naprej na cilje.”

VIDEO: Kurtić o poškodbi

Video is not available for your country.

Štiriintridesetletnik je pred letošnjo sezono končal več kot desetletno obdobje igranja na Apeninskem polotoku, ko se je po koncu pogodbe pri Parmi pridružil romunskemu klubu Universitatea Craiova. Že v lanski sezoni je kot posojen igralec igral za grški PAOK. Z novim okoljem je zadovoljen: “Meni je bilo najbolj pomembno, da čim prej najdem novo sredino, da se čim prej vrnem k treningom z ekipo, kar sem najbolj želel. To sem našel, sem zelo zadovoljen. Pozitivno presenečen, ker je tudi kar močna liga in ekipe.”

VIDEO: Kurtić o novem klubu

Video is not available for your country.

Nekaj besed je namenil tudi obračunoma s Severno Irsko in San Marinom. Zaveda se, da srečanje z Irci ne bo lahko: “Kakor sem vedno govoril, dandanes vsaka ekipa zna igrati, vsaka ekipa ti lahko dela težave. To smo doživeli večkrat, ko nismo bili pravi in nismo imeli prave agresije, pravega odnosa in boja, ki nas je vedno vlekel naprej. Mislim, da sta obe tekmi zelo težki. V glavi moramo biti pripravljeni in videli bomo, kako se bo obneslo. Upajmo, da v našo stran pozitivno.”

VIDEO: O prihajajočih tekmah

Video is not available for your country.

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo: Slovenija – Severna Irska, v četrtek s studijskim delom od 19.45 na Šport TV 1

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več