single
[3137,3637,2]
201764

Kek o Šešku: “Bundesliga je velik izziv in korak naprej v karieri”

Avtor: Urban Kolman
31. 8. 2023, 13.17

Konec tedna so na sporedu zadnji krogu največjih ligaških tekmovanj, nato ponovno sledi reprezentančni premor, med katerim bo Slovenija nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Njena nasprotnika bosta Severna Irska in San Marino. Ob objavi seznama igralcev se je z mediji pogovarjal tudi selektor Matjaž Kek. Nekaj besed je znova namenil slovenskemu napadalcu Benjaminu Šešku, ki je z letošnjo sezono začel novo poglavje pri RB Leipzigu.

Sprva je Kek potrdil, da igralci, ki so začeli večino tekem tudi z manj minutami pri klubih, ostajajo v reprezentanci: “Da rešimo statuse. Status od prvega do zadnjega velja za vse vedno enako. Tukaj ne mislim zaradi petdeset minut manj ali več delati razlike. Če se pokaže, da je igralec sposoben in lahko pomaga reprezentanci.”

Nato se je osredotočil na mladega napadalca: “Mislim, da je Šeško naredil korak naprej v karieri. Logičen korak naprej. Izhaja iz urejene sredine, ki jo nudi Salzburg. Moje osebno mnenje je, da je naredil prav, da je iz varnega zavetja Salzburga naredil korak naprej. Kar Bundesliga zagotovo je. Poznam situacijo v Leipzigu, poznam trenerja, kar nekaj igralcev in mislim, da je to dovolj velik izziv in korak naprej, da se bo uspešnost njegove kariere nadaljevala.”

“Da bo znal ne samo unovčiti svojega talenta, ampak ga tudi potrditi. Obstati v Bundesligi je velik izziv za vsakega slovenskega igralca. Saj nimamo in nismo jih imeli ravno na pretek. Nekateri so uspeli in bili zapisani v zgodovino in upam, da bo takšen tudi Benjamin Šeško. Leipzig je dovolj ambiciozna sredina in dovolj kakovostna, čeprav jih v Nemčiji nimajo vsi najbolj radi. Mislim, da ima Šeško začrtano svojo pot in upam, da bo pomembnost njegovega deleža v reprezentanci ostala na enakem nivoju kot na zadnjih tekmah,” je zaključil.

VIDEO: Kek o Benjaminu Šešku

Video is not available for your country.

Union Berlin – Leipzig v nedeljo ob 17.25 na Šport TV 1
Kvalifikacije za EP 2024: Slovenija – Severna Irska v četrtek ob 20.45 na Šport TV 1

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več