single
[3137,2]
200798

VIDEO: Na tekmi med Union Berlinom in Mainzom prvi hat-trick sezone in kar dve zapravljeni 11-metrovki

Avtor: Aljaž Pirnat
21. 8. 2023, 19.32

V uvodnem krogu nove sezone nemške Bundeslige sta se na Stadion An der Alten Försterei v Berlinu udarila domači Union in Mainz 05. Na eksplozivnem srečanju so gledalci imeli videti marsikaj. Bili so namreč priča hat-tricku domačega napadalca Kevina Behrensa, medtem ko je pri gostih Francoz Ludovic Ajorque zapravil kar dve najstrožji kazni.

Lani četrtouvrščeno moštvo elitnega nemškega nogometnega tekmovanja je srečanje začelo silovito in že v prvi minuti povedlo z golom že omenjenega Behrensa. Slednji je svojemu prvemu zadetku nove sezone že kaj kmalu dodal tudi drugega, saj je v 9. minuti srečanja še drugič premagal gostujočega vratarja in postavil izid polčasa. Še tretjič pa je 32-letni Nemec udaril v 70. minuti in tako že v uvodnem kolu letošnje Bundeslige prišel do t. i. hat-tricka.

Obenem velja omeniti tudi, da je nemški orjak vse tri zadetke dosegel z glavo, kar se je v nemški Bundesligi zgodilo prvič po 25 letih.

VIDEO: Hat-trick Kevina Behrensa

In če je bil napadalec pri domačih junak srečanja, je bil pri gostih ta sigurno osmoljenec. 29-letni Francoz Ludovic Ajorque je na eni tekmi namreč zapravil kar dve enajstmetrovki. Prvo mu je vratar domačih Frederik Ronnow ubranil v 63. minuti, drugo pa 88. minuti. Oba strela je domači čuvaj mreže med drugim tudi ujel in žogo uspel obdržati v svojih rokah.

VIDEO: Zgrešeni enajstmetrovki Ludovica Ajorqueja

V 64. minuti srečanja, ob rezultatu 2:0, je gostom preko Anthonyja Cacija sicer uspelo priti do znižanja, toda je že omenjeni hat-trick Behrensa Unionu znova prinesel prednost dveh zadetkov. Končni izid je v izdihljajih obračuna postavil rezervist kluba iz nemške prestolnice Miloš Pantović in tako poskrbel, da se “Železni” po prvem krogu na prvenstveni lestvici nahajajo na 3. mestu.

Foto & video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več