single
[3137,2]
200221

Cotič o prestopu Kana: “Bayern je v preteklosti moraliziral o previsokih odškodninah” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
15. 8. 2023, 12.03

Bayern nove sezone ni odprl na želeni način. Bavarci so v soboto kljub nasprotnim pričakovanjem izgubili obračun nemškega superpokala proti RB Leipzigu. Biki so slavili z rezultatom 3:0. Novi član bavarskega ponosa Harry Kane tako na svoji prvi tekmi ni prišel do lovorike. Aktualni nemški prvaki bodo že v petek imeli možnost, da popravijo vtis, ko odpirajo novo sezono nemškega prvenstva. Čaka jih gostovanje pri Werderju.

Kljub porazu na Bavarskem v teh dneh še vedno vlada evforija zaradi prihoda angleškega kapetana Kana. O njegovem prestopu smo se pogovarjali tudi v oddaji 3, 4, Šport!, v kateri je gost bil komentator Luka Cotič.

V uvodu je izpostavil pomembnost prestopa, saj so v Nemčiji vajeni, da so najboljši igralci odhajali v Anglijo, medtem ko so v Nemčijo prihajali mlajši talenti: “V glavnem so iz Anglije prihajali mladi nogometaši, celo najstniki, da so se potem razvijali in dobivali priložnost v ligi, ki je znana po tem, da namenja veliko priložnosti mladim igralcem. Potem so se za lep denar vrnili v Anglijo ali pa kot Jude Bellingham letos prestopili k madridskemu Realu.”

“Harry Kane je povsem obratna zadeva. V najboljših nogometnih letih je zapustil domovino in šel k Bayernu v lovu na lovorike. Pri Tottenhamu kljub vsem rekordom ni osvojil niti ene in zato se je odločil za ta korak.”

Pri Bayernu so v preteklosti bili proti tako velikim prestopom, a čas je dohitel tudi nemški klub: “Po navadi za te megalomanske prestope skrbi Anglija. Vsi najboljši igrajo tam. Premier liga je daleč najbogatejša liga posledično tudi najmočnejša v Evropi. Tako, da je Bayernu s tem prestopom res uspel veliki met. Res je, da Bayerna nismo vajeni zapravljati takšne količine denarja za enega igralca. Klub je včasih zelo rad moraliziral proti angleškim klubom, da zapravljajo takšne količine denarja. Ampak očitno je pri Bayernu bila taka nuja najti napadalca po odhodu Lewandowskega, da so morali iti v to.”

V nadaljevanju je pogovor prešel tudi na kakovost, ki jo bo prinesel Kane ter dodatni razlogi za njegov prestop. Nekaj besed je bilo namenjenih tudi odškodnini, ki jo je za Angleža namenil Bayern.

VIDEO: Cotič o Kanu in Bayernu

Video is not available for your country.

Video: Šport TV
Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več