single
[3137,2]
199969

Leipzig potrdil prihod Gvardiolovega naslednika

Avtor: Urban Kolman
12. 8. 2023, 08.05

Nemške pokalne prvake Bike iz Leipziga v soboto čaka nemški superpokal proti aktualnemu državnemu prvaku Bayernu. Bavarci so pred tekom uradno podpisali svojo tarčo številko ena. Bayernu se je pridružil angleški kapetan Harry Kane, a tudi Leipzig je pred obračunom pripeljal pomembnega igralca. Biki so potrdili prihod Francoza, ki bo nasledil Joška Gvardiola.

Leipzigu se je uradno pridružil dvajsetletni branilec Castello Lukeba. Francoz je z biki podpisal petletno pogodbo. Prihod mladega branilca je velika zmaga za bike, saj so se za Lukebo v preteklosti zanimali angleški velikan Tottenham, Chelsea in Liverpool.

Športni direktor Leipziga Max Eberl je ob potrditvi prestopa priznal, da je bil Lukeba prva tarča pokalnih prvakov: “Castello Lukeba je bil tarča številka ena za položaj osrednjega branilca. Zanj smo se zanimali že nekaj časa. Njegov stil igre se ujema z našim. Bo ključni del ekipe. Kljub temu da je star dvajset, je eden najbolj nadarjenih mladih branilcev v Evropi.”

“Pogajanja so bila kar dolgotrajna, a včasih pač je tako. Želeli smo ga pripeljati že pred pripravami, a nam ni uspelo. Na koncu smo dobili igralca, ki smo ga hoteli pred začetkom prvenstva. Castello pa se je pridružil klubu, h kateremu je želel priti,” je zaključil.

Foto: Frederic Chambert Panoramic via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več