single
[3137]
199842

Ronaldinho, Materazzi in Cannavaro v en glas hvalili novo okrepitev Bayerna: Postal je izjemen branilec

Avtor: Klemen Verlič
10. 8. 2023, 16.39

Nogometne ikone Ronaldinho, Marco Materazzi in Fabio Cannavaro se te dni mudijo v Koreji. Tam pa so lepe besede namenili novopečenemu branilcu Bayerna Kim Min-Jaeju.

Omenjeni trio nekdanjih svetovnih prvakov v Seulu promovira oktobrsko tekmo nogometnih legend, na kateri bo nastopilo ogromno slovitih imen tega športa. Domačini so priložnost izkoristili za vprašanja o svojem zvezdniku, ki je bil v lanski sezoni kot član Napolija razglašen za najboljšega branilca Serie A. Poleti pa je Kim Min-Jae za nič kaj skromno odškodnino okrepil münchenski Bayern.

“Rad ga gledam, saj je izjemen. Vesel sem, da se mi ni bilo treba proti njemu nikoli pomeriti,” je bil v odgovoru kratek, a vseeno poveden Ronaldinho. Dobitniku zlate žoge leta 2005 pa se je pri pohvalah na račun Korejca pridružil tudi nogometaš, ki je najbolj laskavo individualno nagrado osvojil leto pozneje.

“V zadnjem letu je postal izjemno inteligenten igralec. Redko si privošči kakšno napako. Zagotovo je bil prav on eden glavnih razlogov, da je Napoli lani osvojil scudetto,” je prepričan Fabio Cannavaro. Enakega mnenja pa je tudi njegov rojak in soigralec v italijanski reprezentanci, ki je leta 2006 osvojila svetovno prvenstvo, Marco Materazzi. “Je res kakovosten branilec. Prišel je do nivoja, ki si ga nogometaš velikokrat lahko samo želi. Verjamem pa, da lahko v prihodnih sezonah še napreduje,” je dejal nekdanji član Interja.

Nemški prvaki so tako svojo obrambno vrsto okrepili z izjemnim nogometašem, ki bo svojo prvo lovoriko v dresu novega kluba lovil že v soboto, ko se bo Bayern v finalu nemškega superpokala pomeril z Leipzigom Benjamina Šeška in Kevina Kampla.

Bayern – Leipzig v soboto ob 20.45 na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več