single
[3137,2]
199218

Nejc Mravlja: S Schalkejem in Hertho je 2. Bundesliga ogromno pridobila na atraktivnosti in obisku (VIDEO)

Avtor: Aljaž Pirnat
1. 8. 2023, 19.14

Schalke in Hertha Berlin sta se po skromni lanski sezoni, po kateri sta tudi izpadla iz elitnega nemškega nogometnega tekmovanja Bundeslige, morala sprijazniti, da bosta letos svojo čast branila v drugi nemški ligi. Toda njun izpad v nižji rang tekmovanja je lahko izjemno koristen za 2. Bundesligo nasploh, saj bo ta ogromno pridobila na obisku in gledanosti. Gre namreč za dva izmed največjih nogometnih klubov v Nemčiji.

“Z izpadom Schalkeja in Herthe je ogromno pridobila druga nemška liga – na zanimivosti, na pisanosti. Če vprašate nemško nogometno občinstvo, vam bodo povedali, da bo bolj privlačno in zanimivo spremljati drugo ligo, medtem ko Bundesliga ostaja bolj atraktivna,” je v naši studijski oddaji 3,4, Šport!, kjer je bilo govora o nemškem nogometu, povedal komentator Nejc Mravlja.

“S Schalkejem in Hertho je 2. Bundesliga prav tako ogromno pridobila na obisku. Že v minuli sezoni je bila to 6. najbolj obiskana liga v Evropi, glede na obisk na stadionih. Le za nekaj 100 gledalcev na tekmo je recimo zaostala za prvo francosko ligo,” je še dejal Mravlja.

Nadaljeval je: “Mislim, da bomo lahko priča novemu rekordu, kar se tiče obiska, saj sta tako Hertha kot Schalke izjemno zadovoljna s svojim obiskom. Sploh Schalke ima razprodane vse domače tekme do novega leta, pa gre za klub, ki ima stadion, ki sprejme 62 tisoč gledalcev”.

“Cilj za oba kluba pa je seveda jasen – takojšen povratek med elito, kar pa bo glede na konkurenco, ki je prežeta s tradicijo, tu so namreč še Holstein, Kaiserslautern, St. Pauli, itd., vse prej kot lahko. Sedem od 13 gospodarsko najrazvitejših nemških središč ima letos predstavnike v drugi ligi. Prav tako je letos v drugi ligi več ustanoviteljev Bundeslige kot v prvi. Tako da letošnja sezona 2. Bundeslige utegne biti ena najatraktivnejših do sedaj,” je o zanimivosti in privlačnosti letošnje druge Bundeslige še dodal Mravlja.

VIDEO: Nejc Mravlja o vplivu Schalkeja in Herthe na letošnjo 2. Bundesligo

Foto: Guliver Image
Video: Šport Tv

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več