single
[2,3194]
199039

Šimundža za ŠTV: “Ludogorec se ne počuti dobro v gosteh, Maribor ima evropski DNK” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
31. 7. 2023, 10.15

Slovenski klubi ta teden nadaljujejo boje za Evropo. Zmaje v torek čaka povratni obračun proti Ludogorcu, medtem ko bosta Maribor in Celje v akciji v četrtek. Vijolične čaka domači obračun proti luksemburškem Differdangu, grofi gostujejo na Portugalskem pri Vitorii Guimaraes.

O vseh slovenskih predstavnikih v Evropi smo se v nedeljskem studiu pogovarjali z nekdanjim strategom Maribora in Mure Antejem Šimundžo. Enainpetdesetletni strateg je v uvodu izrazil presenečenje nad izpadom Domžal proti malteškemu Balzanu.

Nato je beseda prešla na obračun med Olimpijo in bolgarskim Ludogorcem, kjer je Šimundža na zadnje opravljal vlogo glavnega trenerja. Dejal je: “Tekma kot tekma z mojega vidika ni presenečenje. Ludogorec je izgubil nekaj kakovosti, predvsem zaradi prodaje in poškodb igralcev. Dejstvo je, da je Olimpija dovolj zrela ekipa in ima dovolj izkušene igralce v moštvu. Odigrali so taktično evropsko tekmo in imajo izredno priložnost.”

“Ludogorec kot ekipa je favorit, imajo večjo kvaliteto, ampak Olimpija igra doma. Ludogorec se v gosteh ne počuti dobro iz preprostega razloga, ker nima svojih navijačev in nima podpore. Dvanajsti igralec Olimpije je lahko tu velika prednost. Po prvi tekmi so možnosti 50:50.”

V nadaljevanju je nekaj besed namenil tudi nekdanji ekipi Mariboru, ki ga po njegovem mnenju čaka najlažja naloga proti Differdangu.

O celjskem porazu s 4:3 proti Vitorii je povedal: “Da ti nekdo zabije štiri gole doma in ti tri pomeni, da Celjani morajo delati na fazi obrambe. Zakaj so prejeli zadetke in na kakšen način je njihova stvar. Z mojega vidika je to bilo preveč enostavno. Premalo tekmovalno. Da prideš proti Vitorii Guimaraes, ki nekaj pomeni v portugalskem prvenstvu tako odprt je zelo hrabro, ampak preveč naivno.”

“Celje ima nekaj posameznikov, ki so v Muri prestali evropsko konferenčno ligo in so občutili Evropo. Zame so šli v samo tekmo preveč naivno. Kljub temu imajo aktiven rezultat,” je dodal.

VIDEO: Šimundža o slovenskih klubih v Evropi

Video is not available for your country.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več