single
[3137]
198979

Šeško: Verjamem, da bom v Leipzigu lahko še napredoval, saj je to idealen klub zame (VIDEO)

Avtor: Klemen Verlič
30. 7. 2023, 11.03

Benjamin Šeško je v pričakovanju svojega debija v nemški Bundesligi. Novopečeni član Leipziga se s svojim moštvom pripravlja na prvo sezono v enem od najmočnejših tekmovanj v Evropi. V dresu rdečih bikov pa bo vzhajajoči slovenski zvezdnik zagotovo povzročal težave nasprotnikovim obrambam.

Šeško se je za selitev iz Salzburga v Leipzig odločil hitro. Čim prej se je namreč želel vključiti v novo ekipo, s katero se že pripravlja na nov napad na najvišja mesta v nemškem prvenstvu. “Za Leipzig sem se odločil zaradi podobnega stila igre, kot ga je gojil Salzburg. To je dober vmesni korak v moji karieri. Nivo in pričakovanja niso previsoka ali prenizka. Tu je ogromno nogometašev, od katerih se lahko veliko naučim. Leipzig je trenutno idealen klub zame,” je med pripravami na začetek sezone dejal Šeško.

V sredini avgusta Leipzig že čaka superpokalni obračun proti Bayernu. Moštvo je namreč dvakrat zapored osvojilo nemški pokal. Visoka pričakovanja v Bundesligi pa ima tudi Šeško. “To je ena od najmočnejših lig na svetu. Veliko je gledalcev in vzdušja so izjemna. Leipzig ima v Bundesligi pomembno vlogo in videli bomo, kako daleč lahko posežemo. Moj cilj je, da se pokažem v najboljši luči. Želim si čim bolj napredovati, biti osredotočen, trdo trenirati in mislim, da se bo obrestovalo” je dejal slovenski golgeter, ki je prav tako dodal, da mu primerjave z Erlingom Haalandom niso najbolj pri srcu.

VIDEO: Benjamin Šeško pred začetkom krstne sezone pri Leipzigu

Več o novi sezoni Bundeslige lahko izveste v nogometnem delu Studia 3, 4, Šport, v katerem bo gost Nejc Mravlja. Danes ob 13.00 na Šport TV 1!

Foto, video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več