single
[3137,2]
198536

Prva resnejša preizkušnja predsezone za Šeška in druščino

Avtor: Aljaž Pirnat
25. 7. 2023, 14.00

Po tem, ko je na debiju v dresu svojega novega kluba RB Leipziga Benjamin Šeško na prijateljski tekmi proti nemškemu petoligašu Grimmi zabil hat-trick, ga sedaj skupaj s soigralci čaka prva resnejša preizkušnja predsezone. Našemu 20-letnemu dragulju bo tokrat nasproti stal italijanski prvoligaš Udinese.

20-letni napadalec z ekipo pripravljalno obdobje preživlja v Italiji na Južnem Tirolskem, kjer bo skupaj s soigralci v naslednjih dneh odigral tri prijateljske tekme.

RB Leipzig se bo namreč sprva danes pomeril z italijanskim prvoligašem Udinesejem, ki je lani v Serie A zasedel 12. mesto. V petek, 28. junija, pa sta na sporedu še srečanji z angleškim tretjeligašem Ipswich Townom in tekmecem iz nemške Bundeslige Werder Bremnom.

Aktualni nemški pokalni zmagovalci so sicer za usluge slovenskega reprezentanta Red Bull Salzburgu že lani plačali 24 milijonov evrov, vendar pa je 20-letni Radečan preteklo sezono še kot posojen igral za rdeče bike, s katerimi je tudi osvojil naslov avstrijskih državnih prvakov. Lani je v avstrijskem prvenstvu dosegel 16 zadetkov in zabeležil 4 asistence.

Poleg Šeška je vrste Leipziga pred nedavnim okrepil tudi 20-letni Portugalec Fabio Carvalho, ki je dejal, da se z “Benijem” zelo dobro razumeta. “Odkar sem prispel, sva z Benjaminom Šeškom postala zelo dobra prijatelja. Je zelo smešen in vedno me žene, da dam vse od sebe. Zares dobro se razumeva,” je o odnosu z našim reprezentantom povedal portugalski krilni napadalec.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več