single
[3137,2]
197366

Šeškovi biki blizu podaljšanja sodelovanja s trenerjem

Avtor: Urban Kolman
12. 7. 2023, 11.20

Marco Rose in RB Leipzig sta blizu podaljšanja sodelovanja. Šestinštiridesetletni Rose se je klubu pridružil med lansko sezono, po tem, ko so biki odpustili Domenica Tedesca. Pod njegovim vodstvom se je Leipzig prebil na tretjem mesto v nemškem prvenstvu in ubranil naslov pokalnih prvakov.

Vodstvo kluba zato želi podaljšati pogodbo nekdanjega trenerja Borussie Dortmund. Njegova trenutna se izteče ob koncu aktualne sezone. Novo sodelovanje naj bi trajalo do leta 2026 in bi Roseju prav tako prineslo zvišanje plače. Trenutno je prejemal 3 milijone na sezono, medtem ko bi z novo pogodbo prejemal milijon in pol več.

Pred prihodom k bikom je Rose treniral obe Borussii. Med letoma 2019 in 2021 je bil na klopi Borussie Mönchengladbach in se z njo uvrstil tudi v ligo prvakov. S tem dosežkom si je prislužil priložnosti pri Dortmundu. Pri črno-rumenih je v eni sezoni osvojil drugo mesto v prvenstvu, a zaradi slabšega odnosa z vodstvom in igralci je klub zapustil.

Šestinštiridesetletnik ima sicer kar nekaj povezav s sedanjim klubom. Svojo člansko trenersko kariero je začel pri bratskem Red Bull Salzburgu, hkrati je bil rojen v Leipzigu. Biki bodo ligaško sezono odprli v gosteh proti Bayerju iz Leverkusna. Še pred tem jih čaka nemški superpokal, kjer bo nasprotnik Bayern.

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več