single
[3137,2]
197253

Pri Dortmundu obljubljajo konkurenčno ekipo in dodajajo: “Bellinghama ne bo nadomestil en igralec”

Avtor: Urban Kolman
10. 7. 2023, 14.17

Nemški klubi so tako kot večina preostalih evropskih že začeli s pripravami na novo sezono. Podobno velja za Borussio Dortmund. Vodilne pri črno-rumenih med poletjem čaka zahtevna naloga, saj morajo okrepiti igralski kader in prav tako nadomestiti Juda Bellinghama, ki je odšel v Real Madrid. A športni direktor Sebastian Kehl je prepričan, da je Dortmund že zdaj pripravljen na novo sezono.

Črno-rumeni so uradno pripeljali dve okrepitvi, Kehl je dodal, da iščejo še vsaj dva igralca: “Pripeljali smo Ramyja Bensebainija in Felixa Nmecho. To sta dva igralca, če zraven prištejemo še zimska prišleka Juliena Duranvilla in Juliana Ryersona so to štirje novi igralci. Skupno z lanskim poletjem imamo skoraj pol novega kadra oziroma devet novejših igralcev.”

“A še vedno želimo okrepiti ekipo na enem ali dveh mestih. Spremljamo dogajanje na trgu. Čakamo tudi, kaj se bo zgodilo z odhodi nekaterih igralcev. To je proces, a trenutno poteka po načrtu. Ni nam treba skrbeti. Imeli bomo dobro ekipo.”

Kljub besedam začetek prestopnega roka za BVB ni bil lahek. Med glavnimi tarčami sta bila vezist Ajaxa Edson Alvarez in bočni branilec Valladolida Iván Fresneda. V primeru obeh je bil Dortmund neuspešen.

Športni direktor je prav tako priznal, da menjave za Bellinghama ne bodo iskali v enem igralcu: “Njegovega vpliva ne bomo nadomestili z enim prestopom. Za nas je na igrišču naredil veliko stvari. Naša vloga je, da zato najdemo ustvarjalne rešitve in odgovornost preusmerimo na več igralcev.”

Foto: Dennis Ewert/RHR-FOTO via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več