single
[3137]
196076

Kampl in Šeško dobila novega soigralca

Avtor: Klemen Verlič
23. 6. 2023, 17.03

Nemški nogometni prvoligaš Leipzig, za katerega je doslej igral nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, odslej pa bo pri njem še slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško, se je okrepil z napadalno usmerjenim vezistom Christophom Baumgartnerjem, so potrdili na spletni strani kluba.

Triindvajsetletnik, ki lahko igra na več položajih v zvezni vrsti in tudi kot napadalec, je podpisal petletno pogodbo, njegov zadnji delodajalec Hoffenheim, kateremu se je pridružil s 17 leti, pa bo za Avstrijca po poročanju avstrijske tiskovne Apa dobil 27 milijonov evrov odškodnine.

Baumgartner je v prejšnji sezoni za Hoffenheim zbral po sedem golov in podaj, za sabo pa ima tudi že 29 nastopov za avstrijsko izbrano vrsto, v katerih je zbral deset golov in štiri podaje.

Novo okrepitev pa so predstavili tudi pri nemškem prvaku Bayernu. Kot prost igralec je na Bavarsko prišel levi bočni branilec Raphael Guerreiro, ki je nazadnje igral za rumeno-črnega tekmeca iz nemške lige, Borussio Dortmund.

Guerreiro je k Borussii prišel leta 2016 iz Lorienta. V elitni nemški ligi je odigral 224 tekem ter dosegel 40 golov in 50 podaj. “Ko je prišel klic Bayerna, sem se hitro odločil. Čast je igrati za tako velik klub,” je dejal Guerreiro. Ta je po avstrijskem vezistu Konradu Laimerju, ki je prišel iz Leipziga, druga poletna okrepitev Bavarcev.

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več