single
[2759]
195777
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Rožič Mavrič: “Slovenija je prikazala željo in borbo, tako moramo igrati” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
20. 6. 2023, 13.30

Slovenija je na zadnji tekmi drugega kvalifikacijskega cikla doma proti Danski iztržila neodločen izid. Zadetek za vodstvo Slovenije je v 25. minuti dosegel Andraž Šporar. Danci so izenačili pred koncem polčasa. V drugem polčasu zadetkov ni bilo. S tem so Slovenci po štirih krogih po točkah izenačeni z Danci in imajo dve točki manj od Kazahstana in Finske.

Z roba igrišča je tekmo z našo ekipo spremljal tudi strokovni sodelavec in nekdanji reprezentant Matej Rožič Mavrič. Nekdanji branilec je bil s prikazano igro več kot zadovoljen: “Izjemno moramo biti zadovoljni. Mislim, da so fantje pokazali željo in borbenost. Tisto, kar nas je vedno kot reprezentanco krasilo. Na ta način smo lahko konkurenčni oziroma se lahko zoperstavimo vsakemu.”

Strinjal se je z besedami selektorja Matjaža Keka, da je bil od samega začetka prisoten voljni moment: “Od samega začetka smo želeli več. Želeli smo pokazati, da je bil na Finskem to le slab dan. Tako mora Slovenija igrati. S prikazanim smo lahko zadovoljni. Tudi znotraj same igre, sami principi. Vse je delovalo tako kot mora. Češnja na torti je zelo lep gol, ki smo ga dosegli iz prekinitve. Na fante moramo biti ponosni. To je prava pot, da se lahko uvrstimo na evropsko prvenstvo.”

“Na tem je treba graditi. Vidi se, da smo sposobni. Skozi celotno igro smo prikazali dopadljiv stil, prikazali smo, da si upamo kosati z njimi, tudi v posesti in hitrih podajah. Plod tega je bila zadeta prečka Jana Mlakarja. Tudi oni so imeli priložnosti, ampak poudarek moramo dati svojim fantom. Vemo, kdo so Danci in mi smo jih razorožili,” je ocenil igro Slovenije. Dodatno je pohvalil tudi obrambno igro Slovenije, ki se je dobro borila z napadom Danske.

VIDEO: Rožič Mavrič po osvojeni točki proti Danski

Video is not available for your country.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več