single
[2759]
195771
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Udovič in Razdrh: “Spet imamo pravo Slovenijo!” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
20. 6. 2023, 10.26

Slovenija je v četrtem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Danski prišla do pomembne točke. Varovanci Matjaža Keka imajo po štirih srečanjih tako sedem točk in so izenačeni z Dansko. Pred njima sta na prvih dveh mestih Finska in Kazahstan, ki imate dve točki več. Slovenci so proti Dancem prikazali borbeno predstavo in znova dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi.

Po tekmi smo se v studu pogovarjali s strokovnima gostoma Sašem Udovičem in Andrejem Razdrhom. Udovič je o osvojeni točki dejal: “Tekma z veliko priložnostmi. Tako na naši kot na danski strani. Mogoče so Danci imeli kakšno priložnost več. Našim fantom je treba čestitati na celotno odigrano tekmo. Na igrišču so pustili srce. Borili so se do zadnje sekunde, bili samozavestni, niso popuščali, bili kompaktni in držali skupaj. To je tisto, kar veseli.”

Razdrh je bil prav tako zadovoljen s točko: “Ponovno smo dobili nazaj Slovenijo. Tisto na Finskem je bil le en slab trenutek. Iluzorno je bilo pričakovati, da bomo Dansko spustili na tako malo priložnosti kot v prvem polčasu. V drugem je bilo veliko več prostora. Na obeh straneh je bilo več priložnosti. Dokazali smo, da se znamo spustiti v igri na večjem prostoru tudi s takšno reprezentanco. Popolnoma drugačna govorica telesa, kar se tiče požrtvovalnosti, borbenosti. Tisto, kar je Slovenijo konstantno krasilo ob uvrstitvah na največja tekmovanja.”

Udovič se je strinjal, da je predstava Slovenije spominjala na tisto iz prvih krogov in lige narodov. Celotno analizo si lahko pogledate v spodnjem videu.

VIDEO: Analiza po koncu tekme Slovenija – Danska

Video is not available for your country.

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več