single
[2759]
195768
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Strokovnjaka optimistična: “Septembra bomo osvojili šest točk!” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
20. 6. 2023, 09.36

Slovenska izbrana vrsta je v drugem kvalifikacijskem ciklu za evropsko prvenstvo iztržila eno točko. Porazu na Finskem je sledil domači neodločen izid proti Danski. Varovanci Matjaža Keka po štirih tekmah tako zasedajo četrto mesto v skupini H in so po točkah izenačeni z Danci. Dve točki več imata na drugem in prvem mestu Kazahstan in Finska. V igri ostaja tudi Severna Irska s tremi točkami, ravno zeleno-beli so naslednji nasprotnik reprezentance.

Skupina tako ostaja odprta. V studiu po srečanju z Dansko smo se o položaju Slovenije pogovarjali z gostoma Sašem Udovičem in Andrejem Razdrhom. Udovič je dejal: “Dejstvo je, da se bo situacija po vsakem krogu zelo spremenila ali spremenila za malenkost. Ampak od prvega kroga je to vlakec evropskega prvenstva. S porazom proti Kazahstanu Severna Irska zaostaja. Kazahstan je prišel do velike zmage.”

“Vidimo, kako izenačena je skupina. Kazahstan premaga Irsko v gosteh in Dansko doma. Mi premagamo Kazahstan v gosteh in izgubimo s Finci. Tukaj je odprto vse. Pojdimo tekmo po tekmo. Do konca je še šest tekem. Vsaka je izredno pomembna. Razpored nam v določeni meri gre na roko. S Severnimi Irci igramo doma in nato s San Marinom. Ciljati moramo šest točk in s temi točkami potem za zadnje štiri tekme pokazati željo in pogum,” je zaključil.

VIDEO: Udovič o skupini H

Video is not available for your country.

Naslednji kvalifikacijski cikel prihaja septembra. Razdrh ga bo prav tako pričakal optimistično: “Slovenijo smo dobili nazaj. Spet smo v dobrem stanju. V septembru moramo vzeti šest točk in jih tudi bomo. Tako kot je dejal selektor v oktobrskem ciklu, se bodo delile karte. Septembrskih srečanj se veselim, saj mislim, da nas bosta ponovno postavili med prve dve reprezentanci na lestvici. Igralci bodo še v boljšem stanju, kot so bili danes.”

Z izrečenim se je strinjal tudi Udovič in dodal: “Dobili smo naboj. Stožice leta niso bile tako polne. To je vse razlog za optimizem, za pravo Slovenijo v nadaljevanju kvalifikacij. Že dolgo časa nas ni bilo na velikem tekmovanju. Pravi čas je, da se tja uvrstimo. Skupina je prava, reprezentanca je dobra in smo v dobrem položaju. Do zadnje tekme bo mesarsko klanje, ampak sem optimist.”

VIDEO: Strokovnjaka o prihajajočih kvalifikacijah

Video is not available for your country.

Video, foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več