single
[2759]
195721
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Danski tabor svari Slovenijo: “Vemo, kaj moramo storiti, pripravljeni smo na bitko” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
19. 6. 2023, 17.23

Naslednji nasprotnik Slovenija v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo bo Danska. Varovanci Kasperja Hjumlanda po treh odigranih krogih zasedajo drugo mesto v skupini H. Tako kot prvi Kazahstan imajo šest točk. Slovenija je po porazu proti Finski padla na četrto, a je po točkah izenačena z vodilno trojico. Severna Irska ima tri točke manj, medtem ko je San Marino brez točk na zadnjem mestu.

V obeh taborih se zavedajo pomembnosti tekme. Največji zvezdnik slovenskih nasprotnikov je o srečanju dejal: “Čaka nas pomembna tekma, saj smo izenačeni po točkah. Gre za ključni del kvalifikacij in zavedamo se, da nas čaka zahteven dvoboj. Upam, da bo dvoboj vznemirljiv za gledalce in tudi za nas na zelenici.”

“O našem načrtu za dvoboj ne bom veliko govoril, vemo pa, kako Slovenci igrajo. Imamo še nekaj časa za analizo, kjer bomo dorekli zadnje malenkosti. Lahko pa zatrdim, da vemo, kaj moramo mi storiti in na kaj moramo biti pozorni pri Sloveniji,” je dodal.

Njegov reprezentančni soigralec je Pierre-Emile Hojbjerg je namignil, da so Danci pripravili tudi obrambno taktiko: “Mislim, da Danska lahko dobro igra tudi v obrambni postavitvi. Videli bomo, kaj je za nas pripravila Slovenija, kako se bo tekma razvijala. Igrati bomo morali zelo pragmatično in se prilagoditi na to, kar bo dvoboj od nas zahteval. Veliko je tekem v kratkem času, mentalno in fizično moraš biti pripravljen, da tvoje telo potem lahko sledi umu.”

Vezist Tottenhama je zaključil: “Imamo dober načrt, dobro smo pripravljeni. Zavedamo se, da nas čaka zahteven dvoboj in smo fizično, mentalno ter tehnično pripravljeni na bitko.”

VIDEO: Danski tabor pred Slovenijo 

Video is not available for your country.

Slovenija – Danska od 19.45 na Šport TV 1

Video: Šport TV
Foto: Gonzales Photo Lasse Lagoni via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Bayern prvič v sezoni brez vseh točk, lekarnarji na Allianz Areni iztržili remi (VIDEO)...Več

2

Železarji do nove zmage v podaljšku (VIDEO)...Več

3

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več