single
[2759]
195718
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Šeško poziva soigralce: “Ne sme nas biti strah. Imamo kakovost, da premagamo Dansko” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
19. 6. 2023, 16.13

Slovenija je na tretji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo doživela prvi poraz. Na Finskem so bili z 2:0 boljši domačini. Varovanci Matjaža Keka so po koncu tekme kljub spodrsljaju lahko bili optimistični, saj so niso prikazali slabe predstave. Obračun so odločili dve napaki v obrambi in številne zgrešene priložnosti v napadu. Proti Danski bo Slovenija imela možnost, da kvalifikacije vrne na pravo pot.

V slovenskem taboru so analizirali srečanje proti Finski in prišli do podobnih ugotovitev. Selektor Kek je pred tekmo z Dansko dejal: “Zaman je, če imaš večjo posest, večkrat streljaš na gol in vse to skupaj, če ne izkoristiš priložnosti. Na koncu smo drago plačali napake v zadnji liniji. Zmaga Finske je bila popolnoma zaslužena.”

Mladi napadalec Benjamin Šeško se je strinjal z oceno trenerja: “Napadalci so, da dosegajo zadetke. Na obračunu proti Finski se ni izšlo. Imeli smo kar nekaj priložnosti. Najprej jaz, potem Andraž Šporar, Sandi Lovrić in igralci, ki so vstopili kasneje. Morali bi dati gol. Ni se nam izšlo. Pride takšna tekma. Lahko bi igrali več ur in ne bi dosegli gola.”

Slovenija bo v ponedeljek zvečer imela možnost, da vtis popravi na domačem obračunu v razprodanih Stožicah. Njej nasprotnik bo Danska, ki ji ne primanjkuje kakovostnih igralcev. Tega se zavedata tudi oba sogovornika. Dvajsetletnik v obračun vstopa samozavestno: “Ne sme nas biti strah. Odigrati moramo hrabro in boljše kot prejšnjo tekmo. Imamo kakovost, samo treba je verjeti in trdo delati od prvega do zadnjega igralca.”

“Top reprezentanca, ni treba dodatno komentirati. Bilo bi neumno kogarkoli izpostavljati poimensko, ker potem daješ manjvrednost nekaterim drugim igralcem. To je reprezentanca, ki ima glavo in rep. Je pripravljena in vodena na najboljši možen način,” je dodal selektor.

VIDEO: Kek in Šeško pred Dansko

Video is not available for your country.

Slovenija – Danska od 19.45 na Šport TV 1

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Bayern prvič v sezoni brez vseh točk, lekarnarji na Allianz Areni iztržili remi (VIDEO)...Več

2

Železarji do nove zmage v podaljšku (VIDEO)...Več

3

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več