single
[2759]
195300
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Finski vratar: Manjka jim Oblak, a pozor na Šeška in Verbiča

Avtor: Marko Premrl
15. 6. 2023, 07.50

Eno zmago in en poraz ima Finska na prvih dveh tekmah kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu. V petek doma igra proti Sloveniji pred polnim stadionom, prvi čuvaj mreže Lukas Hradecky pa je kot največjo nevarnost izpostavil Benjamina Šeška.

“Proti Šešku še nikoli nisem igral, a v Nemčiji sem veliko spremljal avstrijski nogomet. Je zelo visok in spreten, zelo bomo morali paziti nanj pa tudi na drugega napadalca Verbiča,” je na novinarski konferenci povedal čuvaj mreže finske reprezentance Lukaš Hradecky, ki sicer nastopa za Bayer Leverkusen.

Finci bodo imeli bučno podporo navijačev, napoveduje se razprodan stadion. “Pred leti so navijači prišli gledati predvsem reprezentance, ki so igrale proti nam, zdaj pa se je precej spremenilo, tudi mi premoremo veliko kvalitete, a Slovenija je neugoden nasprotnik. Rekel bi, da je precej podobna reprezentanci BiH, s katero smo že nekajkrat igrali. Slovenija premore nogometaše, ki nastopajo za pomembne klube, Udinese, Fenerbahče in Panathinaikos. Res je, manjkal jih bo Oblak, a drugače so popolni,” še dodaja.

Tekmo Finske in Slovenije boste lahko spremljali v živo na Šport TV 1 v petek od 17.00 dalje s studijskim programom. Srečanje se začne uro kasneje.

 

Foto: Sportida.com

 

Zadnje video vsebine

1

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

2

NAPOVED TEDNA: Nekdanji serijski prvak proti aktualnemu, Gajser še ni rekel zadnje, Domžalčani v iskanju prve zmage proti Mariboru (VIDEO)...Več

3

Murić izpostavil, kaj Olimpija potrebuje za dolgoročni uspeh: Časov, ko je bila Olimpija prepoznavna zaradi posameznikov, ni več (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več