single
[3137,2]
194984

Razprodaja na Bavarskem: Tuchel odpisal sedem igralcev

Avtor: Urban Kolman
11. 6. 2023, 13.31

Pretekla sezona bo pri Bayernu kljub enajstemu zaporednemu naslovu hitro pozabljena. Bavarci so imeli visoke cilje o osvojitvi trojčka, a na koncu so morali menjati trenerja in izpadli iz lige prvakov in nemškega pokala. Razlogov je bilo več, eden glavnih je bilo pomanjkanje izrazitega napadalca. Thomas Tuchel, ki je na klop sedel marca zato že išče pravega naslednika Roberta Lewandowskega, hkrati ga je vodstvo pripravljeno podpreti z razprodajo kar sedmih igralcev.

Po poročanju Bilda je med igralci, ki jih devetinštiridesetletnik nima v načrtih Sadio Mane. Senegalec se v Bayern prišel pred lansko sezono in naj bi vsaj deloma zamenjal poljskega napadalca, a večji del sezone je imel težave s poškodbami in na koncu dosegel le 12 zadetkov.

Na seznamu sta se znašla tudi Serge Gnabry in Leroy Sane. Prvega se je v lanski sezoni povezovalo z odhodom, a je kasneje podaljšal sodelovanje z Bavarci. Nova pogodba se mi izteče leta 2026. Zanj naj bi se že dalj časa zanimal Arsenal.

Poleg omenjene trojice lahko klub zapustijo tudi Alexander Nübel, Bouna Sarr, Marcel Sabitzer in Benjamin Pavard. Tuchel želi obdržati Lucasa Hernandez, a Francoz svojo prihodnost vidi pri PSG-ju.

Predsednik Herber Hainer je v nedeljo za Bild potrdil, da Bayern aktivno išče novega napadalca. Dodal je tudi, da so Bavarci pripravljeni plačati visoko odškodnino, a da se mora napadalec biti prave kakovosti.

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več