single
[2759]
194556
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Gnezda Čerin: Imamo vse razloge za samozavest! (VIDEO)

Avtor: Žiga Ikič
7. 6. 2023, 09.20

Sreda prinaša tudi uradni seznam nogometašev, ki jih bo za naslednji dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 vpoklical selektor Matjaž Kek. Na njem bo tudi ime Adama Gnezde Čerina, za katerim je morda celo najboljša sezona v karieri.

V teh dneh ste si lahko na straneh Šport TV že prebrali in ogledali pogovora s slovenskima igralcema Panathinaikosa Andražem Šporarjem in Benjaminom Verbičem, tokrat pa na vrsto prihaja še tretji člen slovenskega tria v Atenah.

Adam Gnezda Čerin je najmlajši od omenjene trojice, kljub temu pa je odigral največje število prvenstvenih tekem v zeleno-belem dresu, 24, ob tem pa je prispeval zadetek in podajo. Za njim je morda celo najboljša individualna sezona v karieri, kar je izjemna popotnica za junijski reprezentančni tekmi.

Adam Gnezda Čerin: Imamo vse razloge za samozavest!

Nekdanji član Domžal in Rijeke je marca odigral obe tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2024 in izdatno pripomogel k zmagam nad Kazahstanom in San Marinom. A prihajata nova izziva, junija se bo Slovenija merila s Finsko in Dansko.

“Specifična je situacija, da bo med tekmo s Finsko in zadnjo klubsko tekmo minilo dober mesec dni. A v štabu so poskrbeli, da imamo na voljo vse za odlično pripravo, da tekmi pričakamo na 100%. Zmaga v Kazahstanu je bila zelo pomembna, tudi domača proti San Marinu, in imamo vse razloge za samozavest. Dobro se bomo pripravili in menim, da lahko osvojimo veliko točk,” je za Šport TV dejal Adam Gnezda Čerin.

Slovenijo 16. junija čaka tekma s Finsko, 19. pa domači obračun z Dansko, obe srečanji boste lahko ogledali samo na Šport TV 1. Bodite v družbi prvakov!

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Bayern prvič v sezoni brez vseh točk, lekarnarji na Allianz Areni iztržili remi (VIDEO)...Več

2

Železarji do nove zmage v podaljšku (VIDEO)...Več

3

Ne bi verjeli, če ne bi videli! Švedski vratar branil nemogoče (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Alarm Rodri...Več

2

Gajser še ni vrgel puške v koruzo: Kljub izgubi rdeče številke se bom boril vse do konca...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več