single
[3137]
193821

Nepredstavljiv niz zvezdnika Bayerna: Enajstkrat zapored prvak v treh različnih državah

Avtor: Blaž Magdič
29. 5. 2023, 13.43

Nič novega na vrhu nemškega nogometa, bi lahko rekli tudi po sezoni 2022/2023. Še pred zadnjim krogom, ki je bil odigran v sobotnem popoldnevu, pa je vendarle kazalo na konec desetletne vladavine Bayerna. Dortmundska Borussia, ki je imela dve točki prednosti, ni premagala Mainza (2:2), Bavarci pa so po minimalni zmagi v Kölnu vpisali novo zvezdico.

Bayern je svojo popolno prevlado v Bundesligi začel v sezoni 2012/2013, kar sedemkrat od takrat pa je na drugem mestu končala vse bolj nesrečna Borussia. Na Allianz Areni so tako dobili velik obliž na rane po zgodnjem izpadu iz elitne lige prvakov in po vnovičnem neuspehu v pokalnem tekmovanju.

Čeprav je v moštvu Bavarcev ogromno zvezdnikov, ki imajo v svojih vitrinah najbolj prestižne klubske in reprezentančne lovorike, nekdo z izjemno zmagovalno serijo še posebej izstopa. Francoski reprezentant Kinglsey Coman je s sobotno zmago že enajsto sezono zapored postal državni prvak države, kjer brani klubske barve.

Osvajanje naslovov je začel v sezoni 2012/2013, ko je še kot najstnik debitiral v dresu PSG-ja. S pariško zasedbo je naslov v Ligue 1 ponovil še v sezoni 2013/2014. Sledila je selitev v Torinu k Juventusu, kjer pokoril konkurenco v Serie A v sezoni 2014/2015. Bianconeri so ga poleti 2015 sprva za dve sezoni posodili v München, kjer je s statusom posojenega igralca osvojil dva naslova, leta 2017 pa je sledil odkup Bavarcev.

Enajst sezon, tri izmed petih najmočnejših lig na svetu, enajst naslovov!

 

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več