single
[3137,2]
193598

Tuchel pred zaključnim krogom: “Moramo zmagati, šele nato bomo gledali rezultat Dortmunda”

Avtor: Urban Kolman
27. 5. 2023, 09.35

Pred Bayernom je še zadnji izziv v sezoni. Bavarci v zadnjem krogu Bundeslige gostujejo pri Kölnu in nujno potrebujejo zmago, če želijo ohraniti upanje na naslov prvaka. Po 33. krogih v nemškem prvenstvu vodi Borussia Dortmund. Črno-rumeni imajo pred Bayernom dve točki prednosti in v zadnjem krogu gostijo Mainz. Kljub slabšemu položaju strateg aktualnih prvakov Thomas Tuchel še vedno ni obupal.

Pred srečanjem s Kölnom je dejal: “Ni nam treba spremljati drugih rezultatov. Naša naloga je enostavna. Dobiti tekmo in nato pogledati, ali nam je uspelo. Osredotočeni moramo biti nase. Položaj je jasen, moramo zmagati in potrebujemo podporo svojih navijačev:”

“Ne moremo napovedati, kaj se bo zgodilo. To velja za vse tekme. Nemogoče je napovedati stvari v nogometu. Sami smo krivi, da smo v tem položaju. Zdaj moramo dati do konca vse. Ko igraš za Bayern, moraš igrati do zadnjega sodniškega žvižga,” je nadaljeval.

Nekdanji strateg Dortmunda je ocenil rezultate, ki so klub pripeljali do te točke: “Normalno, da rezultati niso bili dovolj dobri. Z njimi nismo zadovoljni. Naša naloga je, da smo dominantni, igramo hitreje in bolj tekoče ter brez napak. To nam v zadnjih tednih ni uspelo, a na tem bomo delali naprej. ” 

Priznal je tudi, da je kot trener za rezultate v prvi vrsti odgovoren on. Med drugim je nekaj besed pred koncem namenil tudi delu z Oliverjem Kahnom in Hasanom Salihamidžićem: “Zame sta oba ključna člena kluba. Skupaj načrtujemo za prihodnost, čeprav zaradi rezultatov ni bilo veliko časa za to.”

Boj za naslov Bundeslige: BVB – Mainz ob 15.25 na Šport TV 1
Köln – Bayern ob 15.25 na Šport TV 2

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več