single
[3137,2]
192331

Rose opozarja nasprotnike: “Želimo dobiti vse tekme do konca sezone”

Avtor: Urban Kolman
13. 5. 2023, 16.12

RB Leipzig je tri kroge pred koncem prvenstva ponovno uspel priti na mesta, ki zagotavljajo ligo prvakov. Varovanci Marca Roseja v drugem delu sezone kažejo toplo hladne predstave. Biki so na trinajstih tekmah zabeležili le en sam neodločen izid. Ta se je zgodil na uvodni tekmi poti Kölnu. Od takrat imajo na dvanajstih obračunih sedem zmag in pet porazov. V nedeljo doma gostijo Werder in z zmago bi lahko naredili velik korak k uvrstitvi v ligo prvakov.

Pred srečanjem z Werderjem je Rose potrdil, da ima na voljo vse igralce. O nasprotniku je dejal: “So ekipa, ki si je zagotovila dober položaj in se izognila izpadu. Werder je čez celotno sezono igral na dobri ravni in nikoli ni bil v resnični nevarnosti. Imajo nekaj dobrih igralcev, ki želijo igrati nogomet. Slog njihovega trenerja je prepoznaven. Na gostovanjih zberejo več točk kot doma, tako nas zagotovo čaka velik izziv.”

Nekaj besed je namenil tudi najboljšemu strelcu Bundeslige Niclasu Füllkrugu: “Niclas točno ve, kje je gol, in ima kakovost, da dosega zadetke na najvišji ravni. Nekaj tekem je bil poškodovan, a upam, da se bo lahko kmalu vrnil. Njegov razvoj, kljub letom je res dober.”

Biki želijo sezono zaključiti v stilu: “Želimo zmagati na zadnjih treh tekmah. Dobro je imeti zastavljen cilj, a to moramo tudi narediti. Dejanja pomenijo več kot besede.”

RB Leipzig – Werder Bremen, v nedeljo ob 17.25 na Šport TV 1

Foto: Christian Kaspar-Bartke/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več