single
[3137,2]
192071

Orli potrdili, da Glasner po koncu sezone zapušča klub

Avtor: Urban Kolman
10. 5. 2023, 09.27

Eintracht Frankfurt je v torek zvečer potrdil, da se bo po koncu sezone razšel z glavnim trenerjem Oliverjem Glasnerjem. Poteza orlov je pričakovana, saj je Frankfurt v drugem delu sezone prikazal zelo slabo formo. Orli so na šestnajstih obračunih v ligi slavili le trikrat in padli na deveto mesto. Glasnerjeva pogodba bo tako prekinjena eno leto pred uradnim iztekom.

Član uprave za šport Markus Krösche je o odločitvi dejal: “Verjamemo, da je po vseh špekulacijah in tudi zaradi pretresov okoli trenerskega štaba v zadnjih tednih in mesecih jasnost glede vprašanja prihodnosti zdaj bistvena, da se trenerju in ekipi omogoči, da se popolnoma osredotočita na cilje sezone in finale pokala. Zato si želimo skupaj delati za čim boljše slovo in se popolnoma osredotočiti na zadnje tekme.”

Odločitev vodstva kluba je komentiral tudi Glasner: “Odločitev kluba in vodstva sem sprejel. Pogovori s Kröschejem in Timmom Hardungom so bili odkriti in odprti. Naše sodelovanje je v zadnjih letih vedno delovalo po principu medsebojnega spoštovanja.”

“Vendar zdaj ni čas za slovo ali pogled nazaj. Pred nami je še odločilna misija in v prihodnjih tednih bomo storili vse, kar je v naši moči, da skupaj ustvarimo pogoje za odličen finale pokala v Berlinu. Na pokal se želimo pripraviti z odličnim zaključkom v Bundesligi. Zame osebno je zelo pomembno, da bo Eintracht v naslednji sezoni lahko znova imel večere na mednarodnem prizorišču,” je zaključil avstrijski strateg.

Glasner je na klop orlov sedel leta 2021, ko je zamenjal Adija Hütterja. Pred tem je v Nemčiji vodil Wolfsburg. V prvi sezoni je osvojil ligo Evropa in v prvenstvu zasedel 11. mesto. Letos je s klubom nastopal tudi v ligi prvakov, kjer jih je izločil Napoli. Pred koncem sezone Frankfurt čaka še finale nemškega pokala, kjer se bodo srečali z RB Leipzigom.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več