" />
" />
single
[3137,2]
192023

Izredne razmere v Berlinu: “Stari dami” preti izguba tekmovalne licence

Avtor: Rene Vidmar
9. 5. 2023, 13.15

Berlinska Hertha je tri kroge pred koncem letošnje sezone v Bundesligi vpeta v ogorčen boj za obstanek. Velikan iz nemške prestolnice je namreč trenutno na zadnjem mestu med prvoligaško konkurenco. Toda po pisanju medijev "staro damo" pestijo še veliko hujše težave.

Kot trdi Süddeutsche Zeitung Herthi namreč grozi, da bo v prihodnji sezoni ostala brez tekmovalne licence. Kot je za časopis potrdil neimenovani vir, naj bi bila pogajanja z nemško nogometno ligo (DFL) na kritični točki. “Stara dama” pa naj bi bil najslabši primer, ki so ga na DFL-u kdaj koli obravnavali.

Težave Berlinčanov so sicer predvsem finančne narave. Hertha je namreč zaradi velikih izgub v preteklih letih bila primorana zategniti pas in skrčiti proračun. DFL je tako trenutno zadnjeuvrščenemu klubu Bundeslige postavil dodatne pogoje, ki naj bi jih Berlinčani izpolnili do 30. junija. Pri tem pa pri DFL-u ostajajo v dvomih. Hertha naj bi namreč finančni primanjkljaj skušala zakrpati zgolj s prodajo igralcev.

DFL sicer skrbi tudi nova lastniška struktura, ki Američanom daje veliko večji vpliv nad klubom, kar pa naj ne bi bilo v skladu z do zdaj veljavnimi predpisi.

Vodstvo Herthe je sicer potrdilo, da zgoraj omenjene informacije držijo. “Z DFL-om smo v stalnem stiku glede pridobivanja licence. Pogovarjamo se tudi o dvomih glede novih vlagateljev. Težave želimo rešiti v skladu z veljavnimi pravili.”

Če Berlinčanom ne bo uspelo pridobiti tekmovalne licence, jim grozi, da v primeru izpada iz elite ne bodo ostali zgolj brez nastopanja med prvoligaši, temveč tudi brez druge Bundeslige.

Bundesliga: Köln – Hertha, v petek od 20.25 na Šport TV1!

Foto: Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več