single
[3137]
191957

Zvezdniki Bayerna ne želijo bežati od odgovornosti: Pritisk je še vedno na naših ramenih

Avtor: Blaž Magdič
8. 5. 2023, 12.27

Do konca nemškega nogometnega prvenstva so preostali le še trije krogi, v zraku je še dvanajst točk, bitka za naslov prvaka med Bayernom in dortmundsko Borussio pa je tik pred vrhuncem. Bavarci imajo eno samo točko prednosti pred velikimi rivali, zato se obeta spektakularen zaključek sezone.

V zadnjem krogu so serijski zmagovalci Bundeslige precej namučili za popoln izkupiček, Bayern je na gostovanju v Bremnu slavil z 2:1. Bavarci, ki so se že poslovili od lige prvakov in nemškega pokala, so povedli šele v 62. minuti, ko je zadel Gnabry, deset minut kasneje pa je vodstvo povišal Sane. Za Werder je rezultat v 87. minuti znižal Schmidt, a zeleni do velike točke niso zmogli.

Vemo, koliko je pomenila današnja zmaga. Seveda zdaj hočemo premagati tudi Schalke. V zadnjih tednih smo zapravili preveč točk, zato je pritisk v zaključku sezone še vedno na naših ramenih. Moramo storiti vse, da postanemo prvaki,” je sedmi sili dejal strelec prvega gola Gnabry.

Borussia po fenomenalni predstavi proti Wolfsburgu in zmagi s 6:0 ostaja v bitki za naslov. Četa Edina Terzića je proti volkovom prikazala eno najboljših predstav v sezoni, rumeno-črni niso podlegli imperativu zmage, kar je šefa stroke še najbolj razveselilo.

Z dvema zadetkom sta zablestela dva mlada bisera Jude Bellingham in Karim Adeyemi. Slednji kljub odlični predstavi ni bil povsem zadovoljen: “Najprej bi rad izpostavil, da šteje zgolj in samo ekipa. Uspeli smo zmagati, to je najbolj pomembno. Moram pa priznati, da sem jezen sam nase, saj nisem uspel zadeti še tretjič.”

S tem je imel nekdanji soigralec Benjamina Šeška pri Salzburgu v mislih zapravljeno enajstmetrovko v 64. minuti.

 

Foto: Daniel Kopatsch/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Orli v sodniškem dodatku do točke proti Bayernu...Več

2

Herlings udaril po FIM: “Vsak dan mi je bolj jasno, zakaj se vse več dirkačev iz Evrope odloča za selitev v ZDA” (VIDEO, FOTO)...Več

3

Boromisa po zgledu četrtkovega tekmeca: Verjamemo, da bo Sanchez naš trener še 17 let (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

O superherojih, ki to še nista...Več

2

Alarm Rodri...Več

3

Boromisa: “Imamo fante, ki lahko igrajo na evropski ravni” (VIDEO)...Več